Autonieuws

Is dit de nieuwe 3-deurs Audi A3?

Met de A3 Sedan Concept gaf Audi in Genève de richting van de nieuwe generatie A3 aan. Een drie- en vijfdeurs (Sportback) staan uiteraard ook weer op stapel en van de eerste zijn nu een paar schetsen opgedoken.

Onder de drie schetsen ook een tekening van de toekomstige A3 Sedan. Maar die kennen we al in een tastbaar gedaante. Interessanter zijn de overige twee waarbij het exterieur en interieur van de nieuwe driedeurs Audi A3 wordt weergegeven. Deze carrosserievariant zal immers als eerste worden gelanceerd, kort daarop volgt de Sportback en in een later stadium pas de A3 Sedan en de nieuwe A3 Cabriolet.

Strakgetrokken
Bij de Audi A3 Sedan Concept zagen we het al; Audi zet bij de nieuwe A3 in op een ietwat strakkere belijning. Toch is de A3 nog heel erg herkenbaar als zodanig. De grote wielen maken het lastig in te schatten maar gevoelsmatig lijken de proporties van de nieuwe generatie A3 wat te groeien. Doorgaans betekent dit meer interieurruimte. Het interieur daarentegen is niet meteen wat we gewend zijn. Het Audi-gehalte is weliswaar hoog maar de aanpak opmerkelijk speelser. Minimalistisch ook. Duurdere uitvoering zullen zijn uitgerust met het MMI-systeem en bijbehorend display en verwacht elektronische noviteiten die over komen waaien van de topmodellen.

Primeur 
Het duurt nog zeker een klein jaar – verwacht Genève 2012 – voordat de nieuwe Audi A3 zich laat zien. Het is dus nog te vroeg om te roepen welke motorpalet hij exact zal bevatten. Denk in ieder geval aan een scala TSI’s en TDI’s. Niet bijster veel krachtiger dan nu, maar wel een fractie zuiniger en schoner. Na de A6 Hybrid, de Q5 Hybrid, de A8 Hybrid en niet te vergeten de A3 e-tron zal er vast ook een ´alternatieve´ A3 komen. Hybride of elektrisch, dat is nog de vraag. Zeker is de komst van een S3. En nu Ingolstadt eenmaal is begonnen aan een RS3 kan het niet meer laten hieraan e geen opvolging te schenken. Trouwens, de nieuwe Audi A3 is het eerste model dat op het nieuw ontwikkelde en modulaire MQB-platform van VAG staat.

Gerelateerde artikelen

Audi A3 Ultra-modellen nu ook als benzine

Autonieuws
Audi A3 Ultra-modellen nu ook als benzine
> Artikel lezen

Audi's quattro-techniek is fikse omzetmaker

Autonieuws
Audi's quattro-techniek is fikse omzetmaker
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.