Autonieuws

Kleine Seat heet Me, nieuwe sedan Toledo

Volgend jaar zal Seat maar liefst drie compleet nieuwe modellen presenteren. Naast de nieuwe Leon staat er ook een opvolger voor de Arosa op de planning en wordt er gewerkt aan een nieuwe sedan. Tot zover geen nieuws, maar wat we nog niet wisten is hoe de modellen gaan heten.

De door Volkswagen als Up! ontwikkelde kleine hatchback zal bij Seat als Me op de markt komen, zo heeft een welingelichte bron tegenover ons verklaard. Verdere details over het model ontbreken vooralsnog, maar dat hij veel gemeenschappelijke kenmerken met de Up! zal delen staat buiten twijfel. Reken op kleine en zuinige motoren en op termijn elektrische aandrijving.

Nieuwe Toledo
In 2012 zal Seat ook een nieuwe compacte sedan gaan onthullen, zo maakte CEO James Muir eind maart bekend. Dat model wordt gepositioneerd onder de Exeo en gaat volgens onze informatie Toledo heten. Seat lijkt daarmee een fout te begaan door de inmiddels gedeukte naam Toledo af te stoffen. Toch denkt Seat hiervan juist te kunnen profiteren aangezien het een bekende naam is. Bovendien keert Seat daarmee terug naar haar beginjaren toen de Toledo een populaire sedan was die veel waarde voor zijn geld bood. Seat is dat ook met deze nieuwe Toledo van plan. Wij achten de kans groot dat het model dan ook wordt gebaseerd op het model dat Skoda tussen de Fabia en Octavia wil gaan lanceren en kenmerken van de VisionD draagt.

Gerelateerde artikelen

Alleen online te bestellen: Seat @Mii

Autonieuws
Alleen online te bestellen: Seat @Mii
> Artikel lezen

Actiemodelletje: Seat Mii Chill Out!

Autonieuws
Actiemodelletje: Seat Mii Chill Out!
> Artikel lezen

Seat trekt het doek van de nieuwe Toledo

Autonieuws
Seat trekt het doek van de nieuwe Toledo
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.