Autonieuws

Captur Concept aan de basis nieuwe Renault Koleos

De Captur, het concept die Renault in Genève toonde, gaat als basis dienen voor drie nieuwe crossover modellen van het Franse merk. Dit heeft AutoExpress zich dit laten vertellen. Eén van de toekomstige modellen wordt de vervanger van de Koleos.

Met de Koleos stapte Renault laat in het toen al enige tijd populaire crossoversegment. Hoewel Renault lang bij de concurrentie af heeft kunnen kijken, wisten ze met de Koleos maar bij weinig mensen de gevoelige snaar te raken. De verkopen vielen zwaar tegen, onder andere door de onaantrekkelijke motoriseringen, en op diverse markten verdween het model al binnen enkele jaren. In Nederland is de Renault Koleos twee jaar verkrijgbaar geweest, goed voor in totaal zo’n 1.250 verkochte exemplaren.

Captur
Een andere reden dat het niet wat is geworden met de Koleos zou het ontwerp kunnen zijn; dat had gewoonweg niet de uitstraling van bijvoorbeeld de Nissan Qashqai en een andere laatbloeier, de Volkswagen Tiguan. Met de onlangs gepresenteerde Captur wil Renault het opnieuw proberen en de Koleos snel doen laten vergeten. Eén ding hebben de Fransen al mee: de Captur werd tijdens zijn showdebuut lovend ontvangen, mede op basis van zijn design. Niet verwonderlijk dus dat Renault diverse stijlelementen van de Captur gaat gebruiken voor de nieuwe crossovers. Volgens de Engelse autowebsite zullen de zelfverzekerde grille, het eveneens uit de kluiten gewassen Renault ‘wiebertje’ en de volumineuze carrosseriepanelen overwaaien.

Groei
Renault is niet alleen van plan een storm in de Koleos-vijver te veroorzaken, ook wil men het soortgelijke segment daaronder en -boven veroveren. De meest compacte variant zal dankbaar gebruikmaken van de Nissan Juke’s techniek en meteen diens grootste rivaal zijn. De vervanger van de Koleos kan vergeleken worden met de Qashqai en de grootste zal het formaat van de Nissan X-trail hebben. Technisch zullen de drie nieuwe Renaults ook veel met partnerfabrikant Nissan optrekken. Alle deze plannen maken deel uit van Renault’s ambitie om van 40 modellen nu naar 48 in 2016 te groeien.

Gerelateerde artikelen

Renault Koleos vanaf juni te rijden voor € 42.790,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Avontuurlijke Renault Koleos van ELIA

Tuning & styling
Avontuurlijke Renault Koleos van ELIA
> Artikel lezen

Nu alle details over Renault Koleos

Autonieuws
Renault Koleos
> Artikel lezen

Eerste foto van nieuwe Renault Koleos

Autonieuws
Eerste foto van nieuwe Renault Koleos
> Artikel lezen

Renault Koleos ook als super-de-luxe Initaile Paris

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.