Autonieuws

Louis bedankt! Chevrolet Centennial Edition Corvette

Chevrolet werd 100 jaar geleden opgericht door racepionier Louis Chevrolet en om hem te eren werd deze Centennial Edition Corvette ontwikkeld. Het Centennial Edition-pakket is geïnspireerd op de racehistorie van het merk en vanaf deze zomer leverbaar voor alle Corvette-modellen.

Een strak zwart kleurenschema, unieke designelementen en indrukwekkende sportwagentechnologie, dat zijn volgens Chevrolet in het kort de belangrijkste kenmerken van de Chevrolet Centennial Edition Corvette. Meer uitgebreid komt dit neer op een in Carbon Flash Metallic uitgevoerd exterieur met matzwarte instrumenten, Centennial Satin Black kleurige wielen met daarachter dieprode remklauwen en speciale emblemen die Chevrolet’s racegeschiedenis benadrukken. Een beeltenis van Louis Chevrolet wordt weergegeven op de B-stijlen, het midden van de wielen en op de naaf van het stuurwiel. Een ander ‘historisch’ detail zijn de gekruiste vlaggen met daarop ‘100’ in plaats van het traditionele fleur-de-lis symbool. Alleen de Centennial Edition mag het dragen. Magnetic Selective Ride Control is standaard op alle Chevrolet Centennial Edition Corvette modellen.

Interieur
Het kleurenschema van het exterieur wordt voortgezet in het interieur. Zwart Ebony-leer soert het instrumentenpaneel en de deuren. Rode stiksels op het stuur, de stoelen, de console en de armsteunen wisselen het sinistere thema af. Het stuurwiel, de versnellingspook, de armsteunen en de stoelen, waarvan de hoofdsteunen eveneens zijn voorzien van een geborduurd ‘centennial’ logo, bevatten tevens accenten van suède, precies zoals dat voor het eerst werd toegepast op de Z06 Carbon Limited Edition (modeljaar 2011).

Veiling
Chevrolet zal een Corvette Z06 Centennial Edition op 9 april veilen tijdens de Barrett-Jackson collector car veiling in West Palm Beach, Florida. De opbrengst komt ten goede aan de Austin Hatcher Foundation for Pediatric Cancer. Bijzonder aan de te veilen auto is dat het exact de 100ste 2012 Corvette is die van de band rolt en extra rijk is uitgerust. Het voertuigidentificatienummer van de auto is heel toepasselijk 00100. De winnende bieder komt ook in aanmerking voor het Corvette Engine Build Experience programma, dat kopers van een Z06 of een ZR1 in staat stelt met behulp van technische experts hun eigen motor te bouwen.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Corvette Z06 kost slechts € 238,- per pk

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op

Autonieuws
Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op
> Artikel lezen

Beter laat dan nooit: de nieuwe Corvette ZR1

Spyshots
> Artikel lezen

Corvette ZR1 Convertible trekt de haren uit je hoofd

Autonieuws
> Artikel lezen

Chevrolet knalt 650 pk in de Corvette Z06!

Autonieuws
Chevrolet knalt 650 pk in de Corvette Z06!
> Artikel lezen

Corvette Z06 Convertible heeft een podium

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.