Autonieuws

Audi Q3: eerste officiële afbeeldingen

De Audi Q3 zal binnen twee weken officieel worden onthuld. In aanloop naar die onthulling warmt Audi ons op door het verspreiden van een aantal designschetsen. De première van de Q3 zal plaatsvinden op de Auto Shanghai 2011.

Dat China een groeimarkt is van jewelste behoeft inmiddels geen betoog meer. Voor vele Europese fabrikanten, waaronder Audi, is de Chinese markt van zeer groot belang. Alleen in het eerste kwartaal van 2011 verkocht Audi er al 64.122 auto’s waarmee het hoopt op een afzet van 280.000 stuks voor heel 2011. Hardlopers zijn de in China zelf gebouwde A4 L, A6 L en Q5 die goed zijn voor 51.951 van de afzet. De A8 L doet het met 1.655 exemplaren in maart ook niet onverdienstelijk. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Audi de wereldpremière van de Q3, het kleine broertje van de Q5, gunt aan de Chinezen.

Voorspelbaar
Zoals we op de schetsen kunnen zien heeft Audi weinig verrassingen in petto. Van achteren en opzij bekeken is het een bijna één-op-één kopie van de Q5 terwijl de voorzijde net iets scherper is vormgegeven. Maar verrassend, nee wederom niet. De Auto Shanghai zal op 19 april de deuren openen voor de pers en naast de Q3 nog diverse andere grote primeurs gaan tonen.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Audi Q3 laat zich voor 't eerst zien

Spyshots
Nieuwe Audi Q3 laat zich voor 't eerst zien
> Artikel lezen

Autotest | Vernieuwde Audi Q3 & RS Q3

Autotests
Autotest | Vernieuwde Audi Q3 & RS Q3
> Artikel lezen

Abt neemt Audi Q3 onder handen

Tuning & styling
Abt Audi Q3
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.