Autonieuws

Dit is de nieuwe BMW M5 (als concept)

Na talloze spyshots en teasers zijn dit de eerste foto´s van de nieuwe BMW M5. De auto is officieel nog een conceptcar en de foto´s hadden nog niet op internet mogen belanden, maar ze gunnen ons wel de beste indruk van de nieuwe BMW M5 ooit!

BMW M GmbH heeft waarschijnlijk nog nooit zo´n drukke week gehad als deze. Op een speciaal event onthulde BMW M zowel de ludieke M3 pickup alsook de M3 Concept. Maar er stond nog een primeur te pronken. Eentje die BMW liever nog even geheim had willen houden tot het officiële debuut op één van de grote motorshows (Shanghai / New York) later deze maand: de nieuwe M5 als conceptcar.

Concept
Hoe dan ook, dankzij de Russische website Transmissia hebben we vroegtijdig zicht op de Concept M5. Het woordje concept kun je echter snel vergeten, want net als bij de vorige M5 was de Concept M5 een 99%-versie van het productiemodel.

V8
Wat we duidelijk zien is de voorbumper met grote luchtinlaten, het kenmerkende M-luchtrooster in de voorschermen en uiteraard een paar dikke wielen en dito uitlaatpijpen. Grote geheim is nog altijd het motorische geweld. Over de details is namelijk nog steeds niet bekend. Wij gokken op een ruim 550 pk sterke 4.4 liter V8 met dubbele turbo, maar niets daarvan is nog 100% zeker. We wachten het nog even af...

Gerelateerde artikelen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed

Autonieuws
Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed
> Artikel lezen

BMW pakt primeur met draadloos opladen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.