Autonieuws

Het vervolg: SpadaVettureSport Codatronca Monza

Wie herinnert zich de SpadaVettureSport Codatronca TS nog? Dat moet haast wel. Die auto is zo buitensporig en tegelijk architectonisch vormgegeven dat je hem niet snel vergeet. Nu is er een vervolg in de vorm van een barchetta: de Codatronca Monza.

De SpadaVettureSport Codatronca Monza is voorgekomen uit de wens van een klant om een roadsterversie van de Codatronca TS te willen bezitten. Vader en zoon Ercole en Paolo Spada gingen hierop in en namen de uitdaging aan de speciale en in eerste instantie strikt persoonlijke derivaat te bouwen. Maar zoals wel vaker bij exclusieve exoten krijgen andere geïnteresseerden hier hoogte van en spreken dezelfde wens uit. Hierop hebben de Spada’s besloten meerdere Monza’s te bouwen. Bijzonder zeldzaam zal ie echter nog altijd zijn.

Magnesium
Technisch kent de Monza veel gelijkenissen met de Codatronca TS. Zo is het chassis inclusief buizenframe van aluminium en is de carrosserie gemaakt van lichtgewicht kunststof. Het subframe waarin de motor hangt is opgetrokken uit het exotische magnesium. Dergelijke materialen zorgen ervoor dat de Codatronca Monza niet meer weegt dan 1.180 kilogram. Dat is nog eens tweehonderd kilo lichter dan de al niet zware gesloten Codatronca.

Cijfers
Het hart van de Monza wordt gevormd door een aluminium V8 van Corvette. Het blok heeft een inhoud van liefst 7.0 liter en is door Italtechnica onder handen genomen. Een tweetal turbo’s zorgen voor een maximum vermogen van 630 pk en het koppel ligt op een indrukwekkende 950 Nm bij 4.200 tpm. Specificaties die letterlijk de haren overeind laten staan: van 0 naar 100 km/h duurt drie tellen en wie het volhoudt kan doorgaan tot 335 km/h. Een handgeschakelde 6-bak sluit het geweld naar de achterwielen. Om dit enigszins in toom te houden is er breed rubber en is de ophanging instelbaar. De wielen zijn van OZ en de remmen komen van Brembo.

Monaco
Net als de Codatronca TS gaan vader en zoon Ercole en Paola Spada de SpadaVettureSport Codatronca Monza onthullen op de Top Marques Show in Monaco. Medio april vindt die plaats. Hoeveel exemplaren de Spada’s van de Monza maximaal gaan bouwen is niet bekend, evenals het prijskaartje. Duur is de Monza in ieder geval.

Gerelateerde artikelen

'Audi TT Roadster en A5 Cabrio eruit, A4 Cabrio er weer in'

Autonieuws
Audi TT Roadster en A5 Cabrio eruit, A4 Cabrio er weer in
> Artikel lezen

Gefacelifte Kia Sportage nu al naakt gespot

Spyshots
> Artikel lezen

Prijzen nieuwe Ford Fiesta ST en Active bekend

Autonieuws
Prijzen nieuwe Ford Fiesta ST en Active bekend
> Artikel lezen

Volkswagen koopt EV-accu's in plaats van Tesla

Autonieuws
Volkswagen koopt EV-accu's in plaats van Tesla
> Artikel lezen

Volkswagen's meest verkochte product in 2017 is...

Autonieuws
Volkswagen's meest verkochte product in 2017 is...
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.