Autonieuws

CO2-offensief Opel resulteert in 14% en 20% bijtelling

Opel kondigt een CO2-offensief aan dat grootschalig wordt ingeluid tijdens de AutoRAI 2011 (13 t/m 23 april). Van alle volumemodellen zijn of komen er zeer binnenkort varianten op de markt waarvoor geen MRB en niet meer dan 14% of 20% bijtelling verschuldigd is.

Opel heeft momenteel een aantal financieel aantrekkelijk modellen. Maar daarvan kun je er niet genoeg hebben. Bestaande motoren zijn daarom nog schoner en zuiniger gemaakt, waarvan het gros door de toevoeging van een start/stop-systeem. Ook zijn er nieuwe LPG-modellen van Opel die in de fiscale prijzenpot gaan vallen.

Agila en Corsa
Opel’s CO-offensief verspreidt zich over meerdere modellen, en wel de Agila, Corsa en Meriva. Maar ook komen er meer milieuvriendelijke uitvoeringen van de Astra en de Insignia. De Agila 1.0 ecoFLEX met een CO2-uitstoot van 109 g/km kennen we sinds kort. De Corsa 1.3 CDTi ecoFLEX (3,5 l/100 km, CO2 van 94 g/km) dingt al wat langer mee. Nieuw is de Opel Corsa met LPG-installatie (af fabriek). Deze stoot niet meer uit dan 110 g/km en valt daarmee voor de leaserijder in de bijtellingscategorie van 14%. Het feit dat hij wegenbelasting- en BPM-vrij is maakt hem ook interessant voor de particuliere gebruiker.

Meriva en Astra
Ander milieunieuws is er met de Meriva 1.3 CDTI ecoFLEX met Start/Stop-technologie en de uitvoering die ook op LPG kan rijden. Exacte specificaties geeft Opel nog niet op, maar al wel wordt gemeld dat ze een bijtelling van maximaal 20% kennen. Binnenkort ook te verwachten zijn meer fiscaal aantrekkelijke Astra´s. De Opel Astra 2.0 CDTI met Start/Stop-technologie bijvoorbeeld. Goed voor 160 pk, maar desondanks een CO2-uitstoot van 119 g/km en dus een bijtelling van 20%. Prijzen van dit model beginnen bij € 29.495,-.

Insignia
Hoogstwaarschijnlijk het meest naar uitgekeken is de verkrijgbaarheid van 20%-uitvoeringen van de Opel Insignia. Die staan eraan te komen. Dankzij doorontwikkelde dieseltechniek komt de Insignia in aanmerking voor een lager bijtellingtarief. Voorlopig zal dit alleen opgaan voor de 4- en de 5-deurs uitvoering. De Insignia Sports Tourer moet het nog even doen met aangescherpte benzine- en dieselmotoren. Meer details ontbreken nog.

Gerelateerde artikelen

Opel Corsa GSi terug van weggeweest

Autonieuws
> Artikel lezen

Buick Regal GS hint alvast naar nieuwe Opel Insignia OPC

Autonieuws
> Artikel lezen

Sterrenregen bij laatste botsproeven Euro NCAP

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Insignia GSi verpulvert OPC-voorganger op de Ring

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.