Autonieuws

Nieuwe Chevrolet Malibu ook naar Europa

Verleden jaar namen we afscheid van de Chevrolet Epica. Een opvolger staat klaar in de vorm van de compleet nieuwe Malibu. De middelgrote sedan zal tegelijkertijd worden onthuld in Sjanghai, New York en op het web.

Chevrolet heeft een teaser vrijgegeven van de nieuwe Malibu. De nieuwe Malibu is Chevrolet´s eerste middenklasser die wereldwijd op de markt zal komen. Hij zal in bijna honderd landen op zes continenten worden uitgebracht terwijl hij op diverse locaties zal worden geproduceerd, waaronder China en in twee fabrieken in Amerika.

Boksen
In Amerika kennen ze de modelnaam al en daar is de huidige generatie een gigantische hit voor Chevrolet. In 2010 verkochten ze er liefst 200.000 van. In Europa wordt de markt van middelgrote sedans gedomineerd door de Europese fabrikanten, ‘vreemde’ merken komen daar maar moeilijk tussen, zeker als er geen stationwagenvariant van aangeboden wordt. Toch denkt Chevrolet dat de nieuwe Malibu hier potten kan breken, in ieder geval meer dan de Epica. Opmerkelijk, aangezien de vraag naar D-segment modellen al enige tijd onder druk staat. Of de auto ook naar Nederland komt is onzeker.

Moderne eisen
Om überhaupt een kans te maken in Europa dient Chevrolet de Malibu te leveren met aantrekkelijke motoren. Dat doen ze dan ook. Nu al kondigt Chevy een complete reeks van zuinige en krachtige viercilinder motoren aan, gekoppeld aan moderne versnellingsbakken ‘die bijdragen aan efficiënte prestaties’.

Chevrolet zal de nieuwe Malibu op 18 april onthullen op zowel de Sjanghai Motor Show als de New York Motor Show. Op Facebook zal de onthulling live te volgen zijn.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Chevrolet Camaro nog agressiever

Autonieuws
> Artikel lezen

Internet is de nieuwe Chevrolet Malibu voor

Autonieuws
Internet is de nieuwe Chevrolet Malibu voor
> Artikel lezen

Chevrolet Malibu gaat aan onze neus voorbij

Autonieuws
Chevrolet Malibu gaat aan onze neus voorbij
> Artikel lezen

Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op

Autonieuws
Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.