Autonieuws

550 pk voor Porsche Panamera Turbo S

Het leveringsprogramma van de Porsche Panamera wordt uitgebreid met de Panamera Turbo S. Het nieuwe topmodel levert nog eens 50 pk meer dan de Panamera Turbo wat de sportwagenprestaties van de vierdeurs coupé naar een nog hoger plan tilt.

Verbeterde turbochargers met titanium-aluminium schoepen en een aangepast motormanagement geven de 4.8 liter V8 nog eens vijftig paardenkrachten meer dan de al 500 pk in de Porsche Panamera Turbo. Het totale vermogen van de Panamera Turbo S komt hiermee op 550 pk. Ook het koppel steeg, van 700 naar 750 Nm. Tijdens de kickdown en in de Sport- en Sport Plus-modus van het standaard Sport Chrono Turbo Package levert de achtcilinder zelfs 800 Nm dankzij de overboost-functie.

Zuiniger op Michelin
Ook aanwezig is Launch Control waarmee het mogelijk is de Panamera Turbo S in 3,8 seconden naar de 100 km/h te laten knallen. Blijft de rechtervoet gevloerd dan houdt de versnelling pas op bij 306 km/h. Porsche meldt trots dat het verbruik van het model op hetzelfde niveau ligt als dat van de Panamera Turbo: 11,5 liter per honderd kilometer wordt er opgegeven. Voorzie de Panamera Turbo S van 19 inch vierseizoenenbanden met een lagere rolweerstand van Michelin en dan ligt dit 0,2 l/100 km lager.

Exclusiviteit
Porsche heeft de Panamera Turbo S van enkele zaken voorzien die hem herkenbaar maken als absoluut topmodel. De 20 inch Turbo II-velgen en de zij-skirts van Porsche Exclusive bijvoorbeeld. Het bi-kleurige interieur met zwart/crème leder is zelfs exclusief voor de Turbo S. Vanaf de herfst kan men eventueel ook de keuze laten vallen op een combinatie van grijs/crème. Met een prijskaartje van € 218.000,- mag men verwachten dat de auto is afgeladen met (elektronische) snuisterijen. Dat doet Porsche dan ook. Rijverbeterde snufjes als Porsche Dynamic Chassic Control, Active Roll System, Porsche Torque Vectoring Plus en een elektronisch differentieel zijn af fabriek.

Vanaf juni 2011 zal de Porsche Panamera Turbo S bij de officiële dealer in de showroom staan.

Gerelateerde artikelen

Enorme spierballen voor Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

Autonieuws
Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid
> Artikel lezen

Porsche Panamera kiest opnieuw voor Burmester

Autonieuws
Porsche Panamera kiest wederom voor Burmester
> Artikel lezen

Verlengde wielbasis en lichtere V6 voor Porsche Panamera

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Panamera 4 E-Hybrid: 462 pk bij 2,5 l/100 km

Autonieuws
> Artikel lezen

TopCar bekleedt nieuwe Porsche Panamera

Tuning & styling
> Artikel lezen

Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera

Autonieuws
Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.