Autonieuws

Eerste rij-indruk vernieuwde Mercedes C-klasse

Op het moment van schrijven rijden wij op Tenerife de eerste kilometers met de vernieuwde C-klasse. De auto heeft een grondige facelift ondergaan waarbij zeker niet alleen zijn uiterlijk werd aangescherpt.

We kennen de C-klasse inmiddels als een heerlijke reisauto die comfort weet te combineren met een vleugje dynamiek. Aan dat karakter is nog altijd weinig veranderd, zo ondervinden we op de schitterende bochtige wegen op het vulkanische eiland. Ook de vernieuwde C-klasse legt de nadruk op comfort, maar deinst zeker niet terug voor een stoeipartijtje. Het adaptieve onderstel weet de balans prima te vinden en met een druk op de Sport-knop worden het onderstel, de besturing en de reactie op het gaspedaal merkbaar feller. Enige puntje van kritiek is dat de besturing nog net iets meer gevoel had mogen bieden, zeker in Sport-stand verwacht je dat.

Grondige facelift
Waar we bij de meeste Duitse merken vaak moeite moeten doen om het oude en nieuwe model uit elkaar te houden spreekt de nieuwe neus van de C-klasse boekdelen. De grille, motorkap, voorbumper en zelfs koplampen werden geheel opnieuw getekend. En ook de achterbumper werd in zijn geheel vervangen. De C-klasse oogt dynamischer dan ooit tevoren en past weer geheel bij zijn nieuwe stalgenoten aangevoerd door de E-klasse en CLS.

Motoren
De grootste winst heeft Mercedes onderhuids geboekt. Alle motoren werden schoner en zuiniger waarbij de nieuwe C 350 CGI maar liefst 31% winst boekte. Qua aandrijflijnen is bij de automaten voortaan enkel nog de keuze voor de zeer soepel schakelende 7G-tronic. We reden de 7G-tronic zowel in de C 220 CDI en de C 250 CDI waarbij duidelijk werd dat beide motoren, ondanks dat ze nagenoeg identiek zijn, een heel ander karakter hebben. De 170 pk en 400 Nm sterke C 220 CDI ontpopt zich als een echte Mercedes-Benz: stil, comfortabel en zeer soepel. Bovendien is er gemakkelijk 1 op 20 mee te scoren. Mede daardoor is het des te jammer dat de motor met 117 g/km net één gram CO2 teveel uitstoot om in de klasse van 20% bijtelling te vallen. Audi en BMW bieden die keuze in respectievelijk de A4 en 3-serie wel. De C 250 CDI, die wij al eerder met veel plezier zowel in de C 250 als de E 250 reden, ontpopt zich als een heel andere motor dan de nagenoeg identieke 220 CDI. De motor is zeer gretig, laat een agressieve brom horen en weet met zijn 204 pk en 500 Nm veel plezier te bieden. Niet dat de 220 CDI dat niet doet, maar bij de 250 CDI lag duidelijk meer de nadruk op rijplezier.

Benieuwd naar onze volledige ervaringen met de vernieuwde C-klasse? Lees hier binnenkort de volledige rij-impressie!

Gerelateerde artikelen

Mercedes C-klasse krijgt updates die zelfs E en S niet hebben

Spyshots
> Artikel lezen

Facelift voor Mercedes-Benz C-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Facelift voor Mercedes-Benz C-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.