Autonieuws

Audi ziet potentie in Q6

De geruchten gaan al enige tijd, maar worden nu wel heel concreet. Audi´s topman Rupert Stadler heeft in een interview met Duitse media laten weten wel brood te zien in een model tussen de Q5 en de Q7.

Deze Audi Q6 zou een rechtstreekse concurrent worden voor de populaire BMW X6. Stadler liet weten een coupé-achtige SUV met vierwielaandrijving wel te zien zitten. En daarmee geeft hij feitelijk aan dat er in het geheim al aan de auto gewerkt wordt. Vooral de Amerikaanse en Chinese markt is enorm gebaad bij een dergelijk model.

Colorado-onderstel
Qua ontwikkeling staat Audi geen zware klus te wachten. Men kan gebruik maken van het Colorado-onderstel waarop ook de Porsche Cayenne en Volkswagen Touareg staan. Bovendien kan er daarmee ook relatief eenvoudig een hybride worden gebouwd. De motoren zijn bij Audi allemaal in eigen huis beschikbaar. Denk daarbij aan zowel benzine- als dieselmotoren met 6 en 8 achtcilinders. Een S- of RS-model kunnen we eveneens niet uitsluiten.

2013
Dat de Audi Q6 er komt staat voor ons buiten twijfel, de uitspraken van Rupert Stadler geven al genoeg bevestiging. Wanneer de auto komt is nog wel de grote vraag. Er gaat ongetwijfeld nog minimaal twee jaar ontwikkeling aan zijn introductie vooraf. Reken dus op niet eerder dan eind 2013.

Gerelateerde artikelen

Is dit Audi's IAA-concept, alias Q6?

Autonieuws
Audi teast met (Q6's) OLED-achterlichten
> Artikel lezen

Audi stopt 'Q6' waterstoftechniek toe

Autonieuws
Audi h-tron quattro concept
> Artikel lezen

Deze Q’s kun je van Audi verwachten

Autonieuws
Q8
> Artikel lezen

Audi e-tron quattro concept: elektrisch rijden zonder compromissen

Autonieuws
Audi e-tron quattro concept
> Artikel lezen

Wat Tesla kan, kan Audi met e-tron Quattro

Autonieuws
Wat Tesla kan, kan Audi met e-tron Quattro
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.