Autonieuws

Kia overweegt hot hatch van nieuwe Rio

Nu Kia design en kwaliteit onder de knie heeft kweekt de rijzende Zuid-Koreaanse fabrikant nieuwe aspiraties. Het merkimago bijvoorbeeld kan nog wel een oppepper gebruiken en een hot hatchback zou daarin uitkomst kunnen bieden.

“De kwaliteit en het design van onze producten heeft ons merkimago in Europa ingehaald”, zegt Benny Oeyen tegen het Britse Autocar. “Met de juiste auto’s kan dit gecompenseerd worden. Een hot hatchback, cabriolet of coupé zou daarin uitkomst kunnen bieden”, zegt het hoofd van de productmarketing bij Kia Europa.

Kia Rio
Gezien de marktsituatie in Europa is een ‘hot hatch’ de meest voor de handliggende keus voor een imago-injectie, en laat Kia nu net een fonkelnieuwe Kia Rio hebben gepresenteerd. Met een van zichzelf al behoorlijk vlot en sportief gezicht zou het nieuwbakken model de ideale kandidaat zijn. Bovendien valt de Kia Rio precies in het segment waaruit veelal de leukste rij-ijzers (snel en compact) geboren worden. "Kia is eruit!", zou je zeggen, maar zover is het nog niet. Het is nog een hersenspinsel, maar in ieder geval het overwegen waard. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Gerelateerde artikelen

Kia Rio krijgt kleine facelift voor 2015

Autonieuws
Kia Rio
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Rio rijden kan vanaf € 15.735,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Strakgetrokken Kia Rio krijgt prijzen toegewezen

Autonieuws
Strakgetrokken Kia Rio krijgt prijzen toegewezen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.