Autonieuws

IJsrecord Bentley nu al weer aan flarden

Bentley heeft slechts een maand kunnen genieten van het snelheidsrecord op ijs. Bandenfabrikant Nokian deed onlangs ook een poging met een Audi RS6 en slaagde erin het kersverse record van Bentley al weer te verbreken.

Net als de Continental Supersports Convertible waarmee Bentley medio februari het voormalige record op ijs vestigde is de Audi RS6 van bandenfabrikant Nokian nagenoeg een standaard exemplaar. Enkel de winterbanden zijn niet origineel. Die komen natuurlijk uit de eigen schappen van Nokian, en wel van het model Nokian Hakkapeliitta 7. Ook, om überhaupt in de buurt te komen van het oude record, werd de snelheidsbegrenzer verwijderd. Logisch.

Nipt, maar genoeg 
Het team van Nokian reisde af naar Oulu, bovenin Finland. Kort bijgelegen ligt de Botnische Golf, een meer dat deel uitmaakt van de Baltische Zee met aan de ene kant de oostkust van Zweden en daar tegenover de westkust van Finland. Momenteel is het een laag ijs en zodoende uitstekend geschikt voor een poging om het snelheidsrecord op ijs te vestigen. Dat bleek wel toen coureur Janne Laitinen na enkele pogingen met de RS6 een topsnelheid van 331,6 km/h wist te realiseren. Niet veel meer dan 330,7 km/h die Juha Kankkunen onlangs voor Bentley reed, maar wel genoeg om met het nieuwe snelheidsrecord op ijs op zak terug te gaan naar Nokia (niet verwarren met de telefoonfabrikant), de thuisbasis van de bandenboer.

Gerelateerde artikelen

Begrensd op 310 km/h: Sportec RS700 (RS6)

Tuning & styling
Begrensd op 310 km/h: Sportec RS700 (RS6)
> Artikel lezen

Hoe ver schiet Audi door bij nieuwe Audi RS 6?

Spyshots
> Artikel lezen

Audi start met exclusieve Audi Sport-dealers

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi RS6 verbreekt opnieuw snelheidsrecord op ijs

Autonieuws
Audi RS6 verbreekt opnieuw snelheidsrecord op ijs
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.