Autonieuws

Range Rover Evoque: Car Design of the Year 2011

De Range Rover Evoque heeft de titel ‘Beste Productiemodel’ gewonnen bij de Car Design of the Year awards 2010. Daarmee haalt de Evoque al een belangrijke prijs binnen voordat het model überhaupt op de markt is.

De Range Rover Evoque versloeg met ruime voorsprong mededingers als de Alfa Romeo Giulietta en de Audi A7. Noemenswaardig daarbij is dat de Car Design of the Year Award de opinie vertegenwoordigt van auto-ontwerpers zelf, waarbij een aantal toonaangevende Design Directors uit de auto-industrie deel uitmaakt van de jury.

Beste vertaling van conceptcar naar productiemodel
Tijdens de Car Design Night op de openingsavond van de Autosalon van Genève, werd de Award gepresenteerd aan Gerry McGovern, Land Rover Design Director. "Ik ben enorm verheugd dat ik deze prestigieuze ontwerpprijs namens het totale Land Rover Design Team in ontvangst mag nemen. Dit is vooral zo’n belangrijke onderscheiding, omdat deze de mening vertegenwoordigt van onze collega’s in de auto-industrie”, verklaarde McGovern. Car Design News Editor, Eric Gallina, die de Award uitreikte, vertelde in zijn toespraak: "De Range Rover Evoque vertegenwoordigt de beste vertaling van concept car naar productiemodel die wij de afgelopen tijd hebben gezien. Het is overduidelijk waarom dit model is gekozen.” "De Range Rover Evoque vertaalt de merkidentiteit van Range Rover naar een kleiner en bijzonder relevant product, zonder retro of kopie te worden”, voegde Joe Simpson, Associate Editior, toe.

Gerelateerde artikelen

Land Rover toont lef met Range Rover Evoque Convertible

Autonieuws
> Artikel lezen

Land Rover stoomt 2de generatie Range Rover Evoque klaar

Spyshots
> Artikel lezen

Zegt de ene Evoque tegen de andere…

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Range Rover Evoque met 20% geprijsd

Autonieuws
Range Rover Evoque met 20% geprijsd
> Artikel lezen

Nieuwe Range Rover Evoque meer van hetzelfde

Spyshots
Nieuwe Range Rover Evoque meer van hetzelfde
> Artikel lezen

Ontwerpers storten zich vol op Land Rover Evoque

Autonieuws
Ontwerpers storten zich vol op Land Rover Evoque
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.