Autonieuws

Go!: Giugiaro´s interpretatie van een Volkswagen MPV

De Volkswagen Go is Giugiaro’s interpretatie van een ruime gezinsauto voor de toekomst. Het bedrijf uit Moncalieri, Italië presenteert tijdens de Autosalon van Genève haar visie onder de vleugels van Volkswagen.

Het is een klein jaar geleden dat VW stijlhuis Giugiaro / Italdesign overnam. En je kon er donder op zeggen dat de ontwerpers er de handen uit de mouwen zouden moeten steken. De VW-Groep wil tegen 2018 de grootste autobouwer ter wereld zijn en dat betekent dat er een hoop nieuwe modellen aan komen. Meer dan wat VW zelf getekend krijgt. En het lijkt erop dat Giugiaro alvast de kleintjes in z’n schoot geworpen kreeg. Op de Autosalon van Genève presenteert het bedrijf 2 compacte VW’s; de Tex en de Go!. Beiden zijn exact 3,99 m lang, maar terwijl de Tex een sportief profiel heeft, lijkt deze Go! eerder een MPV. Opmerkelijk feit is dat de wielbasis maar liefst 2,70 meter meet. Net zo veel als een Passat!

Geen zijspiegels?
Onder z’n strak gelijnde carrosserie met lage raamlijn voor een betere zichtbaarheid en een grotendeels in glas uitgevoerd dak om het interieur helder te maken, zit immers een interieur dat net zo ruim is als dat van een volwassen SUV. En dat bij een hoogte van 1,55 meter en een breedte van 1,74 meter. Zonder buitenspiegels, want die heeft de Go! niet. Uit de zijkant reiken op ooghoogte hooguit twee piepkleine camera’s die hun beeld op het dashboard vertonen.

Elektrische aandrijving
Voor de aandrijving doet de Go! beroep op een elektromotor. Die levert een continue vermogen van 45 kW en voor korte duur een piekvermogen van 85 kW. De trekkracht bedraagt 260 Nm. Die wordt gevoed door een 33 kW sterke watergekoelde lithium-ion accu. Die zit niet in de laadruimte, waardoor die toch nog 220 liter (en 525 liter met neergeklapte achterbank) bagage lust. Giugiaro positioneert de energiecellen onder de voor- en achterstoelen. De gewichtsverdeling is daardoor acceptabel; 58% op de voorwielen die door McPhersons tegen het asfalt worden gedrukt, en 42% voor de achteras die beroep doet op een simpele vervormbare as. De actieradius van de Go! bedraagt 240 km.

Gerelateerde artikelen

Golf met 2 motoren en 600 pk(!) beklimt Pikes Peak

Autonieuws
Golf met 2 motoren en 600 pk(!) beklimt Pikes Peak
> Artikel lezen

Volkswagen vertelt meer over R Pikes Peak-racer

Autonieuws
Volkswagen vertelt meer over R Pikes Peak-racer
> Artikel lezen

Volkswagen en Ford overwegen strategische alliantie

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen op koers voor Pikes Peak-record

Autonieuws
> Artikel lezen

Compacte Volkswagen T-Cross leeft nog

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.