Autonieuws

Toyota Prius+: hybride met derde zitrij

Met de Prius+ presenteert Toyota in Genéve een wereldprimeur. Maar kenden we dit hybride ruimtewonder al niet onder de naam Prius V? Klopt, maar dit is de Europese versie mét derde zitrij en nog iets meer verfijnde techniek.

Afgelopen januari werden we op de de Detroit Motor Show verrast met een MPV-variant van de Prius. Dat het model ook de oversteek naar Europa zou maken stond destijds al vast, maar dat het Japanse merk speciaal voor onze markt nog een paar aanpassingen zou maken is opnieuw een verrassing. Het grootste verschil met de Amerikaanse markt is, naast de naamswijziging, de toevoeging van een derde zitrij. Daarnaast monteert het Japanse bedrijf in Europa een compacter en lichter lithium-ion batterijpakket.

Plus
Zoals de naam al aangeeft, biedt de Prius+ extra veel leefruimte. Toyota meldt trots dat de interieurruimte in de auto met vijftig procent groeide ten opzichte van de reguliere Prius. Verder nam ook de flexibiliteit toe doordat de stoelen op de tweede zitrij onafhankelijk zijn te verschuiven en in te klappen. Ook kan de derde zitrij in twee gelijke delen worden neergeklapt om desgewenst een zes of zevenzitter te creëren.

Lithium-ion
Binnen het Toyota-concern krijgt de Prius+ de primeur als het eerste volumemodel waarin een lithium-ion batterij gemonteerd is. Dit type accu heeft ten opzichte van een even krachtige Nikkel-Metaalhydride batterij twee voordelen: hij is minder zwaar en neemt minder ruimte in. Laatstgenoemde eigenschap stelt Toyota in staat om de batterij tussen de voorstoelen te plaatsen en een derde zitrij te creëren.

De Toyota Prius+ beleeft zijn publieksdebuut tijdens de Autosalon van Genève. Wanneer het model in de showroom te bewonderen is blijft onduidelijk. Reken echter op zijn vroegst op 2012.

Gerelateerde artikelen

Voorlopige vanafprijs Toyota Prius Wagon: 31.000 euro

Autonieuws
Voorlopige vanafprijs Toyota Prius Wagon: 31.000 euro
> Artikel lezen

Definitieve prijs Toyota Prius Wagon vastgesteld

Autonieuws
Definitieve prijs Toyota Prius Wagon vastgesteld
> Artikel lezen

Vernieuwde Toyota Prius+ alsnog naar Nederland

Autonieuws
Vernieuwde Toyota Prius+ alsnog naar Nederland
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.