Autonieuws

Toyota Yaris Full Hybrid medio 2012 te koop

Medio 2012 krijgt het hybrideprogramma van Toyota er weer een lid bij. Het betreft de Yaris Full Hybrid waarvan Toyota op de Autosalon van Genève een realistisch voorproefje toont met een concept.

De Toyota Yaris Full Hybrid zijn eigenlijk twee primeurs in één. Met het concept stellen de Japanners niet alleen een hybridelid voor, ook aan de compleet nieuwe Yaris wordt hiermee ruchtbaarheid gegeven. Die was namelijk nog niet officieel gepresenteerd, al leek dit door de al in Japan rondrijdende Toyota Vitz, de Japanse Yaris, wel zo.

Scherper
De Toyota’s van weleer stonden nogal bekend om hun oubolligheid. Sinds het merk is overgestapt naar een strakkere vormgeving is dit veranderd. Met de Yaris Full Hybrid houdt Toyota vast aan deze lijnvoering. Door het concept een scherpe voorspoiler en dito achterklepspoiler mee te geven wordt de auto zowaar sportief. Speciale 18 inch wielen maken het af en zorgen volgens Toyota zelfs voor een beperkte luchtweerstand. Bovenop het dak bevinden zich zonnecellen. Die leveren genoeg stroom om de airconditioning zelfstandig te laten functioneren, wat het verbruik verder drukt.

14%
Maar waar het natuurlijk allemaal om draait bij de Yaris Full Hybrid is de aandrijflijn. Om dienst te kunnen doen in de compacte Yaris moest Toyota’s hybridemodule stevig onder handen genomen worden. Ook de standaard gemonteerde CVT-automaat kreeg de nodige aanpassingen om in een kleinere ruimte zijn werk te doen. Desondanks doet de verfijnde aandrijflijn met standaard CVT-automaat geen concessies op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid, prestaties, binnenruimte en bagageruimte, aldus Toyota. De fabrikant meldt in ieder geval dat de auto in aanmerking zal gaan komen voor vrijstelling van MRB en BPM en bij zakelijk gebruik een bijtelling kent van 14%. Let wel, dit is van toepassing onder de huidig geldende belastingregels. De Toyota Yaris Full Hybrid komt pas medio 2012 op de markt en wie weet wat er in die tussentijd belastingtechnisch gaat veranderen.

Gerelateerde artikelen

Toyota presenteert Yaris WRC in definitieve livery

Autonieuws
> Artikel lezen

Straatlegale Toyota Yaris WRC is wolf in schaapskleren

Autonieuws
Straatlegale Toyota Yaris WRC is wolf in schaapskleren
> Artikel lezen

Toyota presenteert Yaris WRC in definitieve livery

Autonieuws
> Artikel lezen

Voorproefje aangekondigde Toyota Yaris hot hatch

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.