Autonieuws

Dit is ‘m dan: Morgan’s moderne Threewheeler

Eind vorig jaar kondigde Morgan hem al aan en dit is hem geworden. De Britten blijven met de fonkelnieuwe Threewheeler trouw aan het origineel dat in de eerste helft van de vorige eeuw ambachtelijk in elkaar werd gezet.

Met de nieuwe Threewheeler brengt Morgan het avontuur, plezier en de passie van persoonlijk vervoer uit de jaren ’30 weer helemaal terug. Omdat men toentertijd nog niet veel wist van aerodynamica dienden vliegtuigen veelal als inspiratiebron voor diverse auto-ontwerpen. Ook de Morgen Threewheeler dankt er zijn kogelvormige koets aan en vandaag de dag biedt het nog zijn voordelen.
Ook binnenin de Threewheeler is de knipoog naar de vliegenierswereld groot met een instrumentarium dat een paneel uit een Spitfire zou kunnen zijn. De techniek erachter is echter modern, evenals het buizenchassis dat samen met de rolbeugels voor de veiligheid van bestuurder en passagier moet zorgdragen.

V-twin
De krachtbron voor de Morgan Threewheeler is afkomstig van S&S dat ook Harley Davidson als grootafnemer heeft. Het betreft een V-motor met een vermogen van 115 pk. De tweecilinder laat zich volgens Morgan typeren als een motor dat veel kracht en koppel levert bij lage toeren, een echte V-twin dus. Vanzelfsprekend weegt de Threewheeler niet veel dus het prestatieniveau zal in combinatie met het relatief hoge vermogen pittig zijn. Helaas maakt Morgan niet bekend wat de driewieler exact allemaal kan. Het zwaartepunt is in ieder geval extreem laag en zodoende belooft Morgan dat de 3-wheeler als ‘lijm aan de weg’ en uiterst wendbaar is.

Haaienbek
De Morgen Threewheeler is iets exclusief en daar hangt een stevig prijskaartje aan. Morgen vraagt er 25.000 pond voor en dat is exclusief verschuldigde belastingen. Wil je de auto een beetje in stijl aankleden dan vraagt Morgan daar een extra vergoeding voor. Klanten kunnen behoorlijk ver gaan in leersoorten alsmede -kleuren als ook laktinten. Zelf raadt Morgen voor die echte klassieke uitstraling een gepolijst motorblok, roestvrijstalen einddempers en speciale (matzwarte) uitlaatbeschermers aan. Het gaafst zijn toch wel de verkrijgbare stickers van het Amerikaanse leger of bijvoorbeeld die van de British Air Force. Of zo’n haaienbekprint zoals die men heel vroeger ook wel zag op gevechtsvliegtuigen.

Gerelateerde artikelen

Elektrische Morgan EV3 eind 2018 klaar voor verkoop

Autonieuws
Elektrische Morgan EV3 klaar voor verkoop
> Artikel lezen

Elektrische Morgan 3 Wheeler in aantocht

Autonieuws
Elektrische Morgan 3 Wheeler in aantocht
> Artikel lezen

Morgan EV3 Junior: tegenwoordig is alles beter

Lifestyle & design
Morgen EV3 Junior is de betere driewieler
> Artikel lezen

Verjaardagsfeestje: Morgan 4/4 80th Anniversary Edition

Autonieuws
Morgan 4/4 80th
> Artikel lezen

Elektrische Morgan 3Wheeler onthuld op Goodwood

Autonieuws
Morgan EV3
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.