Autonieuws

Fiat viert 90ste verjaardag Gucci

Met de Fiat 500 by Gucci vieren beide merken het 90-jarige bestaan van Gucci. De speciaal door het modehuis ontworpen Fiat 500 zal zijn opwachting maken tijdens de Milan Fashion Week en daarna de blits maken tijdens de Autosalon van Genève.

“In de jaren ´50 creëerde de Fiat 500 een stilistische revolutie en werd al snel een wanna have. Reizen in stijl is iets dat diep geworteld zit bij Gucci. In 1921 begon Gucci als fabrikant van lederen koffers en handtassen en van met leer afgewerkte kofferruimtes. Deze samenwerking zie ik dan ook meteen als de perfecte gelegenheid om een nieuw ‘reis statement’ te maken in het jaar waarin Gucci 90 jaar bestaat,” aldus Frida Giannini, hoofdontwerpster bij Gucci.

Guccissima print
De jubileumeditie van de Fiat 500 onderscheidt zich onder meer door de twee verkrijgbare exterieurkleuren, namelijk glossy ´pearl glass´ wit en zwart én een in ‘diep’ zwart kleur. Daarnaasy is de 500 by Gucci aan de buitenkant te herkennen aan de 16 inch wielen met Gucci-logo en de cursief weergegeven merknaam op de deurstijlen en achterklep. Ook is de auto zowel aan de buiten- als de binnenkant voorzien van Gucci’s groen-rood-groen: op de stoelen, gordels, versnellingspook, vloermatten en sleutelhouder. De chique stiksels op de stoelen, de exclusieve materialen, de satijnen chrome details en de Frau-lederen stoelen met print à la "Guccissima” geven de auto de gewenste Gucci-uitstraling.

Niet alleen voor de show
Na de wereldpremière in Milaan zullen ook de bezoekers van de Autosalon van Genève zich aan de 500 by Gucci kunnen vergapen. De auto is daarna van 1 april tot 30 juni exclusief online te bestellen via www.500bygucci.com. De Italiaanse prijs begint bij € 17.000,-.

Gerelateerde artikelen

Fiat 500: onderzoeksbureau wakkert perceptie 'vrouwenauto' aan

Autonieuws
Fiat 500: onderzoeksbureau wakkert perceptie 'vrouwenauto' aan
> Artikel lezen

Rivièra Maison maakt écht vrouwenautootje van Fiat 500

Autonieuws
Fiat 500 Rivièra Maison
> Artikel lezen

Kleine facelift voor Fiat 500 & 500C

Autonieuws
Kleine facelift voor Fiat 500 & 500C
> Artikel lezen

Castagna snapt het principe van een echte Fiat 500 Cabrio

Autonieuws
Fiat 500 cabrio
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.