Autonieuws

Vernieuwde Saab 9-3 Griffin doet ´t in zijn ééntje

Afscheid nemen valt de Saab 9-3 zwaar en dus zoekt hij opnieuw de sportlights op. Onder de naam Griffin en middels een opgefrist uiterlijk moet de 9-3 het nog een kleine twee jaar vol zien te houden. Daarna valt het doek definitief.

Opnieuw geen onherkenbare facelift voor de Saab 9-3. Vooral het nieuwe front is duidelijk herkenbaar door de nieuwe mistlampen, gewijzigde koplampunits en de aangepaste voorbumper. In het interieur strooit Saab met minder opzichtige wijzigingen en verving het slechts de beschikbare kleurthema’s. Qua uitvoering is er geen keuze meer: enkel de Griffin. Wel kan er nog een Aero-pakketje worden uitgezocht. De standaarduitvoering krijgt in het interieur een titanium-look mee, terwijl de Aero wordt voorzien van carbonachtige accenten. Naast deze afwijkende elementen ontvangt de Aero, net als de XWD-varianten, 17 inch lichtmetaal in plaats van de standaard gemonteerde 16 inch wielen. Lichtmetaal in de maat 18 inch staat overigens ook op de optielijst.

Potentere benzinemotor
Qua techniek blijft het grotendeels bij het oude. Dat betekent dat dieselaars kunnen opteren voor een 130, 160 of 180 pk sterke 1.9 TTiD en benzinefanaten de geblazen 2.0 liter motor met desgewenst 163 of 220 pk kunnen aanvinken. Laatstgenoemde krachtbron is overigens nieuw voor de 9-3 en voorzien van variabele kleppentiming, directe injectie en een twinscroll-turbo. De twee benzinemotoren zijn overigens zowel met vierwielaandrijving als in BioPower-variant te verkrijgen.

De vernieuwde Saab 9-3 Griffin wordt leverbaar vanaf begin mei. De prijzen en exacte standaarduitrustingen volgen in een later stadium.

Gerelateerde artikelen

'Nieuwe' Saab 9-3 ook in Nederland te koop

Autonieuws
Nieuwe Saab 9-3 vanaf nu te koop
> Artikel lezen

Er zijn weer nieuwe Saabs in Nederland!

Autonieuws
Er zijn weer nieuwe Saabs in Nederland!
> Artikel lezen

Saab 9-3 rolt vanaf maandag weer van de band

Autonieuws
Saab 9-3 rolt vanaf maandag weer van de band
> Artikel lezen

De nieuwe Saab 9-3 zoals die er nooit gekomen is

Autonieuws
De nieuwe Saab 9-3 zoals die er nooit gekomen is
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.