Autonieuws

XKR-S is Jaguar’s snelste stoeipoes ooit

Jaguar voegt zich met de XKR-S toe aan het rijtje van vele sportwagens die al aangekondigd zijn voor Genève. Ook de XKR-S grossiert in paardenkrachten. Sterker nog, het is de snelste Jaguar ooit gebouwd.

De Jaguar XKR-S mag zich de snelste in serie geproduceerde Jaguar ooit noemen met een acceleratie van 0-100 km/h in minder dan 4,5 seconden, een 0-160 km/h-tijd in 8,6 seconden en een top van dik 300 km/h. De XJ220 is weliswaar nog kwieker, maar werd begin jaren negentig slechts in beperkte oplage gebouwd. De krachtlevering komt uiteraard van de 5.0 liter Supercharged-V8 die voor deze gelegenheid is opgevoerd naar 550 pk. Het maximum koppel ligt op 680 Nm.

Taartschep
Met een dergelijke hoeveelheid aan power is de XKR-S volgens Jaguar niet alleen hun snelste, maar ook de best sturende auto ooit. Hiervoor werd de wielophanging aangepast en kreeg ook het Adaptive Dynamics System een upgrade. Een uit de kluiten gewassen achterspoiler moet voor dat laatste beetje benodigde neerwaartse kracht op de achteras zorgen. Aan de voorzijde prijkt er een aangezette bumper voor optimale air flow langs de carrosserie. Tot slot wordt er gemeld dat de Jaguar XKR-S de schoonste auto in zijn klasse is. Dankzij het veelvuldig gebruik van aluminium daalde het wagengewicht en bedraagt de gemiddelde CO2-uitstoot minder dan 300 g/km.

Gerelateerde artikelen

‘Jaguar XJ krijgt nog een Coupé-staartje’

Autonieuws
‘Jaguar XJ krijgt nog een Coupé-staartje’
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.