Autonieuws

Zoals verwacht: Volkswagen Golf Cabriolet

Volkswagen presenteert tijdens de Autosalon van Genève de nieuwe Golf Cabriolet. De zomer kan volgens het Duitse merk niet vroeg genoeg beginnen! Met de nieuwe Volkswagen Golf Cabriolet keert het model na vele jaren van afwezigheid weer terug in de Volkswagen-showrooms.

De nieuwe Golf Cabriolet is één van de belangrijkste primeurs die Volkswagen meeneemt naar het Zwitserse Genève. Het model wordt direct onder de Eos gepositioneerd en heeft als grootste verschil een stoffen dak in tegenstelling tot het stalen klapdak van de Eos. Niet getreurd, want de elektro-hydraulische soft top van Golf is volgens de Volkswagen een van de geavanceerdste in zijn klasse. Zo moet het model tot de stilste in haar soort behoren, heeft de kap slechts 9,5 seconden nodig voor het openen en kan deze bediend worden tot een snelheid van 30 km/h.

Lagere daklijn

Qua vormgeving heeft Volkswagen weinig verrassingen voor ons in petto. Het meest opvallende is nog dat de rolbeugel bij de B-stijl het toneel heeft verlaten. Mocht het toch onverhoopt misgaan, dan worden de inzittenden beschermd door een automatisch uitschietende rolbeugel achter de achterste hoofdsteunen. Zoals gezegd lijkt de Cabriolet weinig van de 3-deurs Golf te verschillen. Volkswagen meldt echter dat de daklijn wel verlaagd is en de voorruit een scherpere hoek heeft gekregen om de luchtstroom beter te geleiden. De LED-achterlichten van de GTI zullen overigens ook standaard gemonteerd worden op de Cabriolet.

Zes motoren
Technisch is de Cabriolet gelijk aan zijn dichte broertjes. Dit betekent dat de consument de keuze krijgt uit zes verschillende krachtbronnen met vermogens uiteenlopend van 105 tot 210 pk. Over de standaarduitrusting van de Cabriolet zwijgt Volkswagen voorlopig nog. Wel meldt het merk dat alle opties van de reguliere Golf ook te bestellen zijn op de open variant. Behalve het schuifdak natuurlijk...

Gerelateerde artikelen

De highlights van 40 jaar Volkswagen Golf

Autonieuws
Stoute dromen
> Artikel lezen

Voortuitblik op Volkswagen Golf VII Cabrio

Autonieuws
Voortuitblik op Volkswagen Golf VII Cabrio
> Artikel lezen

Volkswagen plakt prijs op Golf R Cabrio

Autonieuws
Volkswagen plakt prijs op Golf R Cabrio
> Artikel lezen

Volkswagen Golf GTI Cabrio speciaal voor Oostenrijk

Autonieuws
Volkswagen Golf GTI Cabrio speciaal voor Oostenrijk
> Artikel lezen

Radio-ontvangst van CD-kwaliteit in Volkswagens

Autonieuws
Radio-ontvangt van CD-kwaliteit in Volkswagens
> Artikel lezen

9 geheime weetjes over de Volkswagen Golf

Autonieuws
Democratische Volkswagen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.