Autonieuws

Angelloze Abarth Scorp-Ion van IED

Op de Autosalon van Genève prijkt deze Abarth Scorp-Ion Concept. Ontworpen onder leiding van topdesigners van respectievelijk Pininfarina en Maserati en belichaamt de studie van de schorpioen in het embleem van Abarth.

Sinds Fiat Abarth onder het stof vandaan haalde gaan er verhalen rond over een eigen sportwagen voor het merk. Eerder werd er gesproken over een Lotus als basis, later werd dit de KTM X-Bow. Fiat’s submerk voor sportieve auto’s gaf er zelf al een schets van vrij, maar tot een showexemplaar kwam het nog nooit.

Angelloos
Tijdens de Autosalon van Genève staat wel deze Scorp-Ion Concept te blinken. De studie is het resultaat van een samenwerking tussen Luca Borgogno (Pininfarina) en Luigi Giampaolo (Maserati) en zeven studenten aan de designschool van Turijn (IED). Zij creëerden een compacte tweezitter die geen banden heeft met andere Fiat-producten maar wel herkenbaar moet zijn als een Abarth. Met dit in het achterhoofd werd een koets ontworpen dat het merkembleem, de schorpioen, van Abarth tot leven wekt. De futuristisch ogende tweezitter is iets meer dan vier meter lang, 1,90 meter breed en 1,19 meter hoog en heeft een wielbasis van 2,35 meter. De aandrijving geschiedt via vier elektromotoren waarvan elk verbonden is met een wiel.

Gerelateerde artikelen

Novitec Abarth 500: Italiaans knalapparaat!

Tuning & styling
Novitec Abarth 500: Italiaans knalapparaat!
> Artikel lezen

Een ´Ferrari´ voor slechts € 34.900,-

Autonieuws
Een ´Ferrari´ voor slechts € 34.900,-
> Artikel lezen

Abarth met drie primeurs in Frankfurt

Autonieuws
Abarth met drie primeurs in Frankfurt
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.