Autonieuws

De Tomaso SLC

Eerste beelden De Tomaso SLC

Het Argentijns-Italiaanse De Tomaso keert terug. Op de Autosalon van Genève zal het merk deze SLC conceptcar aan pers en publiek onthullen. Voordat het zover is maakt de nieuwe eigenaar Gianmario Rossignolo alvast een introductieronde langs Italiaanse prominenten.

Eerste beelden De Tomaso SLC
De Tomaso, een merk dat vele ups en downs heeft gekend. De van oorpsrong Argentijnse Alejandro De Tomaso, oprichter van het merk en ondernemer in hart en nieren, vertrok in 1955 naar Italië om daar zijn droom na te gaan leven: het bouwen van sportauto´s. In het geboorteland van zijn vader richtte hij eind jaren ´50 De Tomaso Automobili op. Hij koos een zeer strategische vestigingsplaats op slechts een steenworp afstand van de fabriekspoorten van Ferrari.

Klassieke namen
In de jaren die volgden ontwikkelde De Tomaso klassieke namen als de Vallelunga, Mangusta en meest recent de Pantera. Bovendien was hij eigenaar van designstudio Ghia, coachbuilder Vignale, motorfabrikanten Benelli en Moto Guzzi en zelfs Maserati. Door een samenwerking met Ford probeerde De Tomaso door te breken, maar de auto´s werden door de pers bekritiseerd. Ook technische problemen en kinderziektes gooiden roet in het eten. De Tomaso kwam niet van de grond. Ook de jaren erna heeft De Tomaso nooit echt fuore kunnen maken. In 1991 werd de productie van de Pantera beëindigd en tien jaar later overleed Alejandro.

Plannen
Inmiddels is De Tomaso in nieuwe handen. De 73-jarige Gianmario Rossignolo heeft ondanks zijn leeftijd nog grootse plannen met het merk. In Genève krijgen we daarvan een eerste voorbode te zien. De auto gaat nog als SLC Concept door het leven maar moet eind dit jaar, aangedreven door een V8 en voorzien van vele luxe, van de productielijn in Italië gaan rollen. Jaarlijks wil De Tomaso zo´n drieduizend van deze crossovers gaan produceren terwijl er in een later stadium ruimte is voor nog eens 5.000 auto´s. In deze eerste De Tomaso worden vermoedelijk een 550 pk sterke V8, een 300 pk sterke V6 en zelfs een 250 pk sterke V6 dieselmotor leverbaar.

Meer exacte informatie ontbreekt momenteel, maar we verwachten in Genève alle details te kunnen onthullen!
Redactie
Door Redactie
Eerste beelden De Tomaso SLC
Eerste beelden De Tomaso SLC

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers