Autonieuws

Elektrische Porsche Boxster rolt uit

We haalden hem al even aan bij Porsche’s aankondiging van een nieuwe hybride in Genève en nu geeft men wat meer vrij over de elektrische Boxster. Voorlopig bevinden de drie Boxster E’s zich nog nadrukkelijk in een testfase, maar Tesla kan zeker zijn van toekomstige concurrentie.

Samen met het Duitse ministerie heeft Porsche acht modelregio’s geselecteerd die een uitstekend testveld vormen voor elektrische sportwagens. Stuttgart is er daar één van en daar, op een steenworp afstand van Porsche’s hoofdkwartier in Zuffenhausen, worden de drie elektrische Boxsters ingezet in een proefproject. Doel is het vergaren van belangrijke informatie over hoe een dergelijke elektrische sportwagen zich gedraagt in de praktijk en wat de klant ervan vindt. De resultaten die daaruit voortkomen zullen worden vertaald naar toekomstige Porsche’s met elektrische aandrijving. Want dat Porsche helemaal om is op het gebied van alternatieve aandrijflijnen mag inmiddels duidelijk zijn.

Boxster S
Waarom de Boxster met elektrische aandrijving? Nou, volgens Porsche is deze hiervoor uitermate geschikt vanwege zijn middenmotor-principe. Zo’n structuur heeft als voordelen dat de elektromodule de uitstekende wagenbalans en de veiligheid nog altijd garandeert is. Ook is de Boxster E licht en doet hij niet onder voor een Boxster S met 310 pk sterke zescilindermotor. De twee elektromotoren in de Boxster E leveren gezamenlijk 180 kW (245 pk) waarmee de auto in 5,0 seconden naar de honderd sprint en een top van 274 km/h kan halen.

Gerelateerde artikelen

Snellere versie Porsche 718 Boxster in de maak

Spyshots
> Artikel lezen

Dit kunnen de viercilinders van de Porsche 718 Boxster en Cayman

Autonieuws
> Artikel lezen

365 pk voor Porsche 718 Boxster en Cayman GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Nederlands vriendenconcept 'Share a Porsche' gelanceerd

Autonieuws
Share a Porsche
> Artikel lezen

Porsche Boxster en Cayman krijgen andere namen

Autonieuws
> Artikel lezen

De Porsche 718 Boxster: mét viercilinder

Autonieuws
Porsche trekt doek van 718 Boxster en Cayman
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.