Autonieuws

Lancia Flavia

Lancia Chryslert vrolijk verder met Flavia

De vroegere Flavia is één van de beroemdste modellen uit de geschiedenis van Lancia. Een naam waarvan je zou denken dat de Italianen daar zorgvuldig mee omgaan. Maar helaas, Lancia geeft de befaamde naam aan...een Chrysler.

Lancia Chryslert vrolijk verder met Flavia
Het moet voor Lancia-fanaten en liefhebbers van Italiaanse auto’s absoluut zeer pijnlijk zijn hoe Fiat het ‘het nieuwe Lancia’ vorm heeft gegeven. Van alle nieuw gepresenteerde modellen blijft alleen de nieuwe Ypsilon overeind staan als oer-Lancia, de rest is gebaseerd op een Chrysler. Zo nadrukkelijk zelfs dat van sommige niet eens de modelnaam is aangepast om het nog enigszins Italiaans te maken. Bij de nieuwe Flavia heeft Lancia dat wel gedaan en dat hadden ze nu juist niet moeten doen.

Logo’s
Feitelijk is de nieuwe Lancia Flavia niet meer of minder dan een ‘gerebadgede’ Chrysler 200 die eerder werd gepresenteerd als opvolger van de Sebring. Lancia-logo’s erop en klaar! Het creëren van een Flavia Concept nam zodoende ook niet veel tijd in beslag. Binnen zes maanden kan ie al als een Italiaans product de markt op. Een recordtijd volgens Lancia, maar of ze daar nu zo trots op moeten zijn?

Genève

De Lancia Flavia en Flavia Concept worden, samen met de andere nieuwe modellen van het nieuwe Lancia, officieel voorgesteld op de Autosalon van Genève. Motoren en specificaties worden dan ook uitvoerig gepresenteerd.
Redactie
Door Redactie
Lancia Chryslert vrolijk verder met Flavia

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers