Autonieuws

Veilig onderkomen in Lamborghini Aventador

Nog even en dan onthult Lamborghini de Aventador, maar niet voordat het ons op de hoogte wil brengen van hoe veilig hun nieuwe topmodel wel niet is.

Lamborghini blijft informatie druppelen over de Aventador – een naam die overigens nog niet officieel is bevestigd – die in Genève debuteert. We hebben de nieuwe 700 pk sterke V12 en de ingenieuze ophanging eerder al uitgebreid besproken. Ditmaal wordt het licht geschenen op de cockpitstructuur van de Murciélago-opvolger.

Krachtbestendig
De monocoque van de Aventador is volledig opgetrokken uit glasvezel. Niet alleen omdat het extreem sterk is, maar ook enorm licht in vergelijking met andere krachtige materialen. Als bewijsvoering geeft Lamborghini een torsiestijfheid van een (bijzonder) indrukwekkende 35.000 Nm per graad op voor de veiligheidskooi. Voor extra stevigheid en isolatie zijn de holle ruimten opgevuld met verschillende soorten schuim. Voor- en achteraan zijn aluminium componenten in de cel ingewerkt. Dat maakt het verlijmen met de subframes aan weerszijden eenvoudiger –die zijn immers in het lichte metaal.
Wat betreft het gewicht betreft: de monocoquecel alleen weegt 147,5 kg en samen met het compleet bodywork is dit 229,5 kilogram, ervan uitgaande dat dit inderdaad zeer laag is. Maar om eerlijk te zijn hebben we geen vergelijkend materiaal.

Gerelateerde artikelen

Lamborghini Aventador Esavox Docking Station goes big and loud

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Bijzonder: man bouwt Lamborghini Aventador om tot Xbox-controller

Autonieuws
Bijzonder: man bouwt Lamborghini Aventador om tot Xbox-controller
> Artikel lezen

Op de valreep: beeldschone Aventador SV in goud-zwarte outfit

Autonieuws
Lambo
> Artikel lezen

Lamborghini Aventador S: 740 pk en 690 Nm sterk

Autonieuws
> Artikel lezen

Grande finale Lamborghini Aventador in aantocht

Spyshots
Grande finale Lamborghini Aventador in aantocht?
> Artikel lezen

Goud voor oud: Novitec Lamborghini Aventador S

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.