Autonieuws

Nieuwe Kia Rio: eerste foto´s en details

Met de compleet nieuwe Kia Rio gaat de Koreaanse fabrikant haar succes in Europa nog verder uitrollen. De op twee na succesvolste Kia ter wereld is namelijk volledig vernieuwd en smoelt lekkerder dan ooit tevoren.

We schreven het al toen de eerste spyshots van de nieuwe Kia Rio opdoken: "De oude Rio heeft qua design nooit echt potten kunnen breken, maar de nieuwkomer zal hierin verandering brengen." En dat klopt. Designer Peter Schreyer en zijn team hebben van de Rio een sportief ogende hatchback gecreëerd met een Europees gezicht en een duidelijk Kia DNA. Het model op de foto´s is de vijfdeurs, maar Kia brengt voor Europa ook een driedeurs op de markt.

Gegroeid
Veel details wil Kia nog niet kwijt over de nieuwe Rio. Wat men wel laat weten is dat de Rio een 70 mm langere wielbasis heeft (2.570 mm) en dat de bagageruimte is gegroeid tot 292 liter. De lengte groeide bovendien met 55 mm, de hoogte nam met 15 mm af en de breedte groeide met 25 mm. In alle opzichten een maatje groter dus.

14% bijtelling
De Polo BlueMotion, Fabia Greenline en Ibiza Ecomotive kunnen hun borst nat gaan maken. De nieuwe Rio gaat zich in het uiterst competitieve B-segment namelijk ook mengen in de strijd om de zakelijke rijder die zo min mogelijk bijtelling wil betalen. Kia heeft nu namelijk al aangekondigd met een 1.1 liter dieselmotor (70 pk) in de Rio te komen die niet meer dan 85 g/km uitstoot. Ook een nagelnieuwe 1.2 liter turbomotor (benzine) staat op de agenda.

De nieuwe Rio zal zijn werelddebuut beleven op de Autosalon van Genève die begin maart de deuren opent. Daar staat de Rio zij-aan-zij met de nieuwe Picanto. Met beide modellen gaan wij eind maart overigens al rijden in Zuid-Korea! We houden je op de hoogte.

Gerelateerde artikelen

Kia Rio krijgt kleine facelift voor 2015

Autonieuws
Kia Rio
> Artikel lezen

Strakgetrokken Kia Rio krijgt prijzen toegewezen

Autonieuws
Strakgetrokken Kia Rio krijgt prijzen toegewezen
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Rio rijden kan vanaf € 15.735,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.