Autonieuws

Volkswagen Dakar-Touareg straatlegaal gemaakt

Naar aanleiding van het opnieuw heer en meester zijn in Dakar – nummers één, twee en drie bij de auto’s – heeft Volkswagen deze Touareg gebouwd. Heel toepasselijk heet het monster “Race Touareg”, alsof dat al niet duidelijk was.

De Race Touareg is een sterk afgeleide versie van de Race Touareg 3 waarmee Volkswagen ook de afgelopen editie van de Dakar Rally domineerde. Op de showkleur Magic Morning, een parelwitte lak met een goudkleurig gloed, na wijkt de Race Touareg visueel eigenlijk nauwelijks af van de Dakar-versie. De 18 inch BBS-wielen zijn zelfs identiek, alleen voor de gelegenheid gedoopt in een goudbad. Onderhuids gaat een motor schuilt die 310 pk biedt. Daarbij wordt niet vermeld of het hier om een benzine of een diesel gaan. Aangezien de Race Touareg 3 tevens dit vermogen bevat gaan we uit van een TDI.

Productie please!
Binnenin gaat het er een tikkeltje minder spartaans aan toe, maar is het nog altijd behoorlijk primitief. Recaro-racekuipen houden bestuurder en bijrijder stevig op de plek en de cockpit is er puur op gericht alleen het noodzakelijke te bieden om geasfalteerde duinen te trotseren. De Volkswagen Race Touareg is namelijk straatlegaal, al laat Volkswagen niets los over productieplannen. Alstublieft Volkswagen, doe het!

Nasser Al-Attiyah
Niet alleen de overwinning van Dakar Rally 2011 wordt met de Volkswagen Race Touareg gevierd, ook de snelste rijder in wat de zwaarste race ter wereld wordt genoemd wordt ermee geëerd door hem tijdens de Qatar Motor Show te onthullen; winnende coureur van 32ste editie Nasser Al-Attiyah is namelijk een Qatarees. Hij wist dit jaar de anders fabrieksrijders van Volkswagen Giniel de Villiers (winnaar 2009) en Carlos Sainz (winnaar 2010) nipt voor te blijven.

Gerelateerde artikelen

Bekijk de nieuwe Volkswagen Touareg van alle kanten

Spyshots
> Artikel lezen

Meer details over nieuwe Volkswagen Touareg

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Touareg naakt gespot

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Touareg gepresenteerd

Autonieuws
Nieuwe Volkswagen Touareg gepresenteerd
> Artikel lezen

Minstens 80 mille voor nieuwe Volkswagen Touareg

Autonieuws
> Artikel lezen

En de nieuwe Volkswagen Touareg wordt onthuld op…

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.