Autonieuws

Krachtige BMW 2.0-viercilinder gepresenteerd

In het kader van downsizing presenteert BMW een nieuw ontwikkelde tweeliter viercilindermotor. Mede dankzij TwinPower Turbo-technologie levert deze minstens zoveel vermogen als een zescilinder, maar is het aanzienlijk zuiniger en schoner. Het blok debuteert in de BMW X1 xDrive28i.

Specifiek perst BMW’s nieuwe viercilinder 245 pk uit een totale cilinderinhoud van 1.997 cc, een vermogen dat volledig vrijkomt bij 5.000 tpm. Het maximale koppel van het aluminium blok bedraagt 350 Nm wordt losgelaten bij 1.250 Nm. Wie de 3.0 liter TwinPower-Turbo van BMW kent weet dat ook deze zijn koppel (400 Nm) al bij een zeer laag toerental vrijgeeft. De nieuwe tweeliter is dan ook grotendeels van de zescilinder afgeleid. De viercilinder dankt zijn puike prestaties aan een Twin Scroll-uitlaatgasturbo, directe benzine-inspuiting (200 bar werkdruk) met innovatieve elektromagnetische injectoren, BMW-Valvetronic voor variabele kleptiming en lifthoogte en VANOS variabele nokkenastiming. EfficientDynamics – in de vorm van een Auto-Start-Stop-functie (handgeschakelde versies) en regeneratie van remenergie – draagt bij aan het lage brandstofverbruik. Ook een computergestuurde oliepomp en een elektrische waterpomp, die alleen inschakelt als dat nodig is voor de koeling, zijn efficiencyverhogende onderdelen.

Sneller, zuiniger, schoner
De nieuwe viercilinder boekt in alles betere prestaties dan de zescilinder die hij vervangt. De eer is aan de BMW X1 xDrive28i waarvan de motoraanduiding overigens onveranderd blijft. Als verbruik voor de X1 xDrive28i geeft BMW voor zowel de handgeschakelde versie alsook voor de automaat een gemiddelde op van 7,9 l/100 km. Op papier is dit een behoorlijke winst ten opzichte van de 9,4 l/100 km nu. Ook de emissiewaarde ligt drastisch lager, namelijk 183 gram CO2 per kilometer tegen 219 g/km voor de uitgezwaaide zespitter. Per slot van rekening is de betreffende X1 er ook sneller op geworden: accelereren naar 0-100 km/h duurt 6,1 seconden (was 6,8) en de topsnelheid stijgt naar 240 km/h (was 205 km/h). De automaat is op het traject van honderd 0,3 seconden langzamer.

Ook in 5-serie?
BMW laat weten dat het niet bij de hierboven genoemde motorisering blijft, er volgen meerdere vermogensgradaties. Vele modellen binnen het programma zullen ervan profiteren, alleen dient men daarbij afscheid te nemen van de befaamde atmosferische zescilinders. Dat het nieuwe blok in de toekomstige 1-serie wordt gelepeld is nagenoeg zeker, ook in de nieuwe 3-serie kun je hem verwachten. Misschien moet zelfs de 5-serie eraan geloven; BMW zelf doet hier (liever) nog geen uitspraken over. 

Gerelateerde artikelen

Verlengde BMW X1 duikt op in patenten

Autonieuws
Verlengde BMW X1 duikt op in patenten
> Artikel lezen

BMW X1 verliest langzaam z'n camouflage

Spyshots
BMW X1 Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.