Autonieuws

Volkswagen wint opnieuw Dakar

Met een overweldigende 1-2-3 pakte de Volkswagen Race Touareg opnieuw de winst in Le Dakar. Voor de derde keer op rij weet de fabrikant uit Wolfsburg het evenement volledig naar zijn hand te zetten. Ditmaal waren het Nasser Al-Attiiyah en Timo Gottschalk die de hoogste plaats op het podium beklommen.

Sinds het debuut van Volkswagen in Le Dakar weet de fabrikant het evenement volledig naar zich toe te trekken. In 2009 behaalde het team van Volkswagen de eerste en tweede plaats, in 2010 werden plaats één, twee en drie bezet en ook in 2011 is het gehele podium in Volkswagen-blauw gekleurd.

9.600 km
De meeste credits gaan uiteraard naar Nasser All-Attiyah (Qatar) en Timo Gottschalk (Duitsland) die de eerste plaats op het podium mochten beklimmen. Na 13 stages door het ruige woestijnzand, slingerende gravelwegen, onbetrouwbare paden door de Atacama woestijn en een labyrinth van wegen door de bergen en rivierbeddingen eindigde het duo als eerste in Buenos Aires. De Race Touareg 3 heeft daarbij maar liefst 9.600 bijna probleemloze kilometers afgelegd. Met zijn 310 pk sterke 2.5 liter vijfcilinder TDI-motor bewees Volkswagen opnieuw dat dieselmotoren in de autosport niet meer weg te denken zijn.

Carlos Sainz
Dat Volkswagen heer en meester was tijdens Le Dakar 2011 blijkt wel uit de eindscore, maar vooral ook uit de afzonderlijke overwinningen. Twaalf van de dertien stages werden door een Volkswagen gewonnen en Carlos Sainz wist zijn 24ste persoonlijke overwinning op naam te zetten en daarmee recordhouder Peterhansel (BMW X3) te verslaan.

(Ere)fotogallery
Om Volkswagen´s overwinning op gepaste wijze te eren hebben wij een prachtige fotogallery voor je samengesteld met daarin de mooiste en meest spectaculaire foto´s van de Race Touareg 3 tijdens Le Dakar 2011.

Gerelateerde artikelen

Meer details over nieuwe Volkswagen Touareg

Autonieuws
> Artikel lezen

En de nieuwe Volkswagen Touareg wordt onthuld op…

Autonieuws
> Artikel lezen

Bekijk de nieuwe Volkswagen Touareg van alle kanten

Spyshots
> Artikel lezen

Minstens 80 mille voor nieuwe Volkswagen Touareg

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Touareg gepresenteerd

Autonieuws
Nieuwe Volkswagen Touareg gepresenteerd
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Touareg naakt gespot

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.