Autonieuws

Nog een Limited Edition van LaRo Defender

De Defender heeft al aardig wat Limited Editions achter zijn naam staan en Land Rover kan er maar geen genoeg van krijgen. Op de Autosalon van Brussel, die vandaag zijn deuren opende, staat een nieuwe: de X-tech.

De editienaam verraadt al een beetje wat de insteek van deze Land Rover Defender Limited Edition is, namelijk ‘raw and edgy’ zoals de Engelsen dat zo mooi met slechts enkele woorden kunnen omschrijven. Wij hebben al gauw zinnen nodig om hetzelfde duidelijk te maken. Gelukkig heeft Land Rover fraaie foto’s meegestuurd ter ondersteuning en zoals je kunt zien is de Defender X-tech Limited Edition zowel in drie- als vijfdeursuitvoering verkrijgbaar. Met name bijzonder aan de speciale editie is het exterieur dat, afhankelijk van de uitvoering, is gehuld in Zermatt Silver of Nara Bronze. Deze eigentijdse kleuren worden versterkt door de contrasterende kleur van het dak en de wielkasten. Bij beide modellen is dit Santorini Black. Het plaatje aan de buitenkant wordt compleet gemaakt met glanzende, gitzwart 16 inch Saw Tooth-wielen.

Interieur
Ook het interieur kreeg een special treatment, al blijft het slechts bij het leggen van kleuraccenten. Bij de zilvergrijze Defender X-tech hoort louter een Ebony-interieur en het roesbruine exemplaar bevat of een binnenste in two-tone Ebony of Almond. Beide profiteren wel van lederen stoelwangen voor nog meer cachet.

Vier carrosserieën
Het leveringsprogramma bestaat uit verschillende carrosserievarianten: een 90 Hard Top, de 90 Station Wagon, een 110 Station Wagon én als vierde uitvoering de 110 Station Wagon voorzien van een Utility Pack. Onder de kap doet de 122 pk en 360 Nm sterke 2.4 liter common-rail diesel dienst.

Gerelateerde artikelen

Ingekorte Range Rover Sport is stilletjes nieuwe Defender

Spyshots
Ingekorte Discovery is stilletjes nieuwe Defender
> Artikel lezen

Snoepzakje: Land Rover Defender V8 70th Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Wist je dat twee Nederlanders het beste zijn in 't bouwen van Defenders

Autonieuws
> Artikel lezen

Ooit stond deze Defender spik en span op de AutoRAI

Autonieuws
Deze 'Nederlandse' Defender krijgt eindelijk wat 'ie verdiend
> Artikel lezen

Wist je dat twee Nederlanders het beste zijn in 't bouwen van Defenders

Autonieuws
> Artikel lezen

Snoepzakje: Land Rover Defender V8 70th Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.