Autonieuws

20% bijtelling met Volvo S60 DRIVe

Het milieuvriendelijke label DRIVe van Volvo heeft er een aanwinst bij. Per direct is de Volvo S60 DRIVe verkrijgbaar. Die is met zijn 1.6-dieselmotor zo zuinig dat hij in aanmerking komt voor de bijtellingafdracht van 20% bij zakelijk gebruik.

De viercilinder in de S60 DRIVe levert 115 pk en een trekkracht van 270 Nm. De motor is gekoppeld aan een handmatig te bedienen 6-versnellingsbak. Bedien deze en het gaspedaal op de meest efficiënte wijze en het is mogelijk een gemiddeld verbruik van 4,3 l/100 km te realiseren. De daarbij behorende CO2-uitstoot is 114 gram per kilometer (A-label) en dat betekent een gunstiger bijtellingtarief van 20%. Ook de V60 is per direct leverbaar als DRIVe voorzien van een start/stop systeem. Het opgegeven dieselverbruik van de stationwagen ligt met 4,5 l/100 km weliswaar wel iets hoger en daardoor ook de CO2-uitstoot. De emissiewaarde bedraagt 119 g/km en dat is drie gram per kilometer te kort om in aanmerking te komen voor die 20% bijtelling.

Prijzen
De Volvo S60 en V60 DRIVe zijn verkrijgbaar is vijf uitrustingniveaus. Prijzen beginnen bij € 34.995,- voor de zuinigste S60, de V60 DRIVe begint bij 36.295,-. Als uitbreiding op de gekozen uitvoering is er het
Business Pack Pro. Onder meer metallic lak, het RTI-navigatiesysteem met Bluetooth-connectiviteit en een USB-poort en parkeersensoren. Wil je je S60 of V60 ook voorbereiden op een terugkerende boze Koning Winter dan is het speciale Winter Line-pakket wellicht interessant. Voor een bedrag van € 1.595,- biedt dit pakket Dual Xenon-koplampen met adaptieve bochtverlichting, een koplampreinigingsinstallatie en verwarmbare voorstoelen.

Gerelateerde artikelen

Alles wat je wilt weten over de nieuwe Volvo V60

Autonieuws
> Artikel lezen

Heico Sportiv geeft Volvo S60/V60 Polestar meer pit

Tuning & styling
> Artikel lezen

Najaarsvoordeel bij de Volvo-dealer

Autonieuws
Volvo Najaarscampagne
> Artikel lezen

Nieuwe Volvo S60 duikt poedelnaakt op

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.