Autonieuws

Audi A1 quattro voorgesteld

Hij leek aanvankelijk niet gepland: een Audi A1 met quattro vierwielaandrijving. Audi stuurt ons nu toch echt de eerste foto’s van een prototype van de A1 quattro en doet daar wat summiere informatie bij.

Op de Autosalon van Parijs presenteerde Audi afgelopen najaar de A1 1.4 TFSI 185 pk. Volgens de geruchten was deze auto eigenlijk als S1 bedoeld en heeft Audi op het laatste moment besloten om hem toch niet van de S1-badges te voorzien. Sterker nog, deze A1 scheen al S1 te hebben geheten, maar was vlak voor zijn debuut omgedoopt tot A1 1.4 TFSI 185 pk. Hoe dan ook, er komt dus een nog sterkere S1. Die krijgt naar verluid zo’n 270 pk te verwerken en daar hoort vierwielaandrijving bij.

Haldex
Audi is momenteel dan ook druk bezig om de A1 klaar te stomen voor het vierwielaandrijvingssysteem. Mogelijk blijft quattro dan ook niet alleen voorbehouden aan de S1 en mogelijke RS-variant van de A1, maar ook voor de iets minder krachtige varianten. Het systeem is soortgelijk aan dat wat Audi op de A3 en TT monteert en maakt gebruikt van een Haldex-koppeling die de aandrijfkrachten naar behoefte over de voor- en achterwielen verdeelt. We zullen er spoedig meer van horen.

Gerelateerde artikelen

MTM wil Audi Quattro S1 laten reïncarneren

Tuning & styling
> Artikel lezen

En zo is de nieuwe Audi A1 ineens nagenoeg stickerloos

Spyshots
> Artikel lezen

Audi A1 1.0 TFSI (20%) heeft een vanafprijs

Autonieuws
Audi A1 (Sportback)
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.