Autonieuws

Nieuwe instapdiesel VW Touareg

Binnenkort is de Volkswagen Touareg verkrijgbaar met een aangepaste 3.0 TDI. Deze levert minder vermogen wat hem per in 1 januari voordeliger in aanschaf maakt dan de 240 pk sterke versie van diezelfde drieliter diesel. Wie het onderste uit de kan wil halen moet zich dus haasten naar de Volkswagen-dealer.

Vanwege vereiste (belastingtechnische) aanpassingen staat de Volkswagen Touareg 3.0 TDI, nu de enig verkrijgbare dieselmotor, na de jaarwisseling voor € 77.290,- in de prijslijst. Dit is € 2.100,- meer dan nu het geval is. Met een plus van € 1.600,- zal de Highline-uitvoering daarvan straks € 86.590,- gaan kosten. Volkswagen wil deze prijsverhogingen opvangen en lanceert daarom de Touareg 3.0 TDI BlueMotion Technology. Deze geknepen versie wordt eveneens standaard gekoppeld aan de 8-traps tiptronic-automaat en levert 204 pk. Prijzen beginnen bij € 75.790,- en als Highline dient er € 85.090,- te worden afgerekend. Ja, je leest het goed, in beide gevallen meer dan nu voor de 240 pk sterke TDI neergeteld moet worden.

Hybride daalt
Ook de 280 pk sterke 3.6 liter V6 wordt volgend jaar aanzienlijk duurder: € 3.600,- in het geval van het instapmodel en een kleine vierduizend euro voor de Highline. Straks begint het benzinepalet respectievelijk bij € 76.690,- en € 85.990,-. Profiteer dus van de huidige prijzen nu het nog kan. Bij de hybrides geldt juist nog even wachten. Die worden namelijk goedkoper met € 94.690,- voor de Touareg 3.0 TSI Hybrid en € 99.690,- voor de Highline-uitmonstering.

Gerelateerde artikelen

En de nieuwe Volkswagen Touareg wordt onthuld op…

Autonieuws
> Artikel lezen

Bekijk de nieuwe Volkswagen Touareg van alle kanten

Spyshots
> Artikel lezen

Meer details over nieuwe Volkswagen Touareg

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Touareg gepresenteerd

Autonieuws
Nieuwe Volkswagen Touareg gepresenteerd
> Artikel lezen

Minstens 80 mille voor nieuwe Volkswagen Touareg

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Touareg naakt gespot

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.