Autonieuws

Groen licht voor Lotus City Car

Dany Bahar heeft laten weten dat de Lotus City Car gebouwd gaat worden. De topman heeft zelfs al aangegeven wanneer de productie wordt opgestart: in de tweede helft van 2013.

Opnieuw komt er een Britse sportwagenfabrikant met een compacte, zuinige stadsauto op de proppen om zo te kunnen blijven voldoen aan de toekomstige gemiddelde emissienormen. Na de Cygnet van Aston Martin is het Lotus die groen licht geeft voor de in Parijs getoonde City Car. In tegenstelling tot de Cygnet, die gebaseerd is op de Toyota iQ, is de Lotus City Car naar eigen zeggen compleet in eigen huis ontwikkeld. Daarvoor is onder andere samengewerkt met Proton, de eigenaar van Lotus. 
Onderhuids doet er een elektromotor dienst welke in staat zal zijn maximaal 60 kilometer emissievrij te rijden. Een 1.2 liter brandstofmotor fungeert als range-extender zodat langere ritten geen obstakel vormen. De driepitter levert zelfstandig 50 pk.

Accessoire
De Aston Martin Cygnet is alleen verkrijgbaar wanneer men al een sportwagen van het merk rijdt. Of Lotus een soortgelijk verkoopbeleid hanteert weten we niet. Bovendien, welke klant zou dan in aanmerking komen voor de City Car: de rijder van het ‘oude’ of het ‘nieuwe’ Lotus. Er is en gaat nogal wat veranderen bij de nu nog kleine Britse constructeur.


Gerelateerde artikelen

Lotus 7, nu Caterham, still going strong na 60 jaar

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerbetoon: Lotus Exige Cup 430 Type 25

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Exige verder uitgemolken als Cup 430

Autonieuws
> Artikel lezen

SUV van 'Chinese' Lotus slechts kwestie van tijd?

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Evora GT430: niet de snelste, wel de lekkerste

Autonieuws
Slechts 60 keer Lotus Evora GT430
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.