Autonieuws

Volkswagen Amarok op grijs kenteken vanaf € 21.200,-

Goed nieuws voor Volkswagen en in het bijzonder voor ondernemers met een sterke voorliefde voor de Amarok. De Duitse pick-up is nu ook in Plus Cabine-uitvoering verkrijgbaar waarmee ´ie in aanmerking komt voor het belastinggunstige en daardoor zo gewenste grijze kenteken.

Met de tijd zal de stoere, praktisch ingetselde Volkswagen Amarok in allerlei verschillende varianten verschijnen. En hoewel Pon Automobielhandel, de Nederlandse Volkswagen-importeur, daar blij mee is bleef het weinig kansen voor de pick-up zien omdat deze modellen niet aantrekkelijk zijn voor de beoogde (zakelijke) doelgroep. Pas met een grijs kenteken-uitvoering zou de Amarok kunnen scoren. Na het nodige werk is die dan binnenkort verkrijgbaar, speciaal voor Nederland.

Achter slot en grendel
De Volkswagen Amarok Plus Cabine beschikt over een extra laadruimte achter de twee voorste zitplaatsen waar normaliter de achterbank is gevestigd. Om de inzittenden te beschermen is een wand tussen de twee cabineruimtes opgenomen met daarin een grote ruit zodat het zicht naar achteren behouden blijft. Het linkerachterruitje is geblindeerd uitgevoerd om aan te geven dat het om een grijs kenteken-uitvoering gaan. Rechtsachter is deze gewoon transparant en voor het gemak elektrisch te bedienen. Via de twee portieren wordt er toegang tot het compartiment verschaft. Prettig hierbij is de mogelijkheid tot het veilig kunnen opbergen van waardevolle spullen zoals een rijk gevulde gereedschapskist. Het laatste compartiment betreft uiteraard de grote laadbak welke qua omvang even groot – 1,55 meter diep bij een breedte van 1,62 meter – is als de overige Amarok-uitvoeringen. De afstand tussen de wielkastuitsparingen is 1,22 meter waardoor er precies een veel gebruikte europallet tussenpast.

Prijs
De Volkswagen Amarok Plus Cabine is bestelbaar met een 2.0 TDI met 122 pk of 163 pk en er is keuze uit achterwielaandrijving, permanente 4MOTION en 4Motion inschakelbare vierwielaandrijving. Ook zijn er drie uitrustingsniveaus: Easyline, Trendline en Highline. De prijzen beginnen bij € 21.200,- (exclusief BTW en BPM)  voor de Amarok 2.0 TDI Easyline met achterwielaandrijving.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Aventura Exclusive Concept krijgt dikke 3.0 V6

Autonieuws
Amarok
> Artikel lezen

Met de Volkswagen Amarok door het ongerepte Albanië

Reportages
> Artikel lezen

Volkswagen Varok is manusje van alles

Autonieuws
Volkswagen Varok is manusje van alles
> Artikel lezen

Volkswagen Amarok kan nog luxer als Ultimate

Autonieuws
Volkswagen Amarok kan nog luxer als Ultimate
> Artikel lezen

Volkswagen Amarok Power is dit jaar anders

Autonieuws
Volkswagen Amarok Power is dit jaar anders
> Artikel lezen

Facelift en V6 voor Volkswagen Amarok

Autonieuws
Facelift en V6 voor Volkswagen Amarok
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.