Autonieuws

Officieel: grondige facelift voor Jeep Compass

Toen Jeep de Compass presenteerde leek het merk de weg volledig kwijt te zijn. Maar Jeep maakt het goed. De grondig vernieuwde Compass oogt een stuk stoerder en moet volgens Jeep bovendien een stuk beter afgewerkt zijn.

Het meest opvallend aan deze nieuwe Compass is uiteraard zijn front. De vreemde vormen van zijn voorganger hebben plaats gemaakt voor een gladgetrokken voorpartij die zo van de nieuwe Grand Cherokee geleend kan zijn. Een nieuwe motorkap, voorschermen, voorbumper, koplampen en ook een nieuwe grille bepalen het beeld. Kortom, er is aan de voorzijde niets meer bij het oude gebleven. Aan de achterzijde zien we behalve nieuwe lichtunits ook een nieuwe spoiler en achterbumper. Ja, men heeft weinig heel gelaten van het oorpronkelijke ontwerp.

Interieur
Van binnen bleef de Compass eveneens niet onaangeroerd. Met nieuwe deurpanelen, een nieuw stuurwiel en nieuwe bekleding werd ook hier een vernieuwingsslag doorgevoerd. Daar komt nog bij dat de uitrusting is herzien en naar een hoger niveau getild.

Motoren inclusief nieuwe diesel
Jeep zal de vernieuwde Compass in de Verenigde Staten leveren met een 158 pk sterke 2.0 liter benzinemotor en een 2.4 liter metend eemplaar met 172 pk. In Europa zal er bovendien een nagelnieuwe 2.1 liter viericlinder dieselmotor debuteren. De motor werd dit najaar in meerdere Jeep-producten gelanceerd en ook voor de Compass aangekondigd. Deze voor Europa meest aantrekkelijke krachtbron is afkomstig van Mercedes en ontwikkelt een vermogen van 163 pk en een koppel van 320 Nm. Volgens Jeep moet de Compass daarmee in 9,7 seconden naar 100 km/h sprinten en een verbruik van 6,6 l/100 km neerzetten.

Voorjaar
Wanneer de vernieuwde Jeep Compass exact leverbaar wordt is nog onbekend. Wij rekenen op het voorjaar van 2011.

Gerelateerde artikelen

Jeep strooit met special editions in Parijs

Autonieuws
Jeep strooit met special editions in Parijs
> Artikel lezen

Jeep Compass Black Edition gaat op zwart

Autonieuws
Jeep Compass Black Edition gaat op zwart
> Artikel lezen

5 keer waarom de nieuwe Jeep Compass jouw favoriete SUV kan zijn

Autonieuws
5 keer waarom de nieuwe Jeep Compass jouw favoriete SUV kan zijn
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.