Autonieuws

Wat betaalde men voor de Ferrari SA Aperta?

Vooraf aan de onthulling waren ze allen al vergeven. Bij Ferrari aankloppen heeft dus geen zin meer. Toch drong de Nederlander in ons er op aan te achterhalen wat men nu heeft moeten neerleggen voor de unieke Ferrari SA Aperta. En dat is veel!

Twee 458’s Italia of bijvoorbeeld twee California’s en de zeldzame Abarth 695 Tributo voor vrouwlief, dat kost(te) de Ferrari SA Aperta in Nederland. Uitgedrukt in cijfers: € 533.015,-. De som is wel inclusief verschuldigde belastingen, maar toch. Een knusse tussenwoning meer dan de Ferrari 599 GTB Fiorano en exact twee ton meer dan de Ferrari 612 Scaglietti. Dan moet het wel een heel bijzondere Ferrari zijn. Klopt.

Zeldzaam snel
Ferrari zou niet zoveel geld voor een model vragen als het niet exceptioneel zou zijn. Een aanzienlijk deel van de lieve som zit verwerkt in de zeldzaamheid van de SA Aperta; slechts 80 worden er gebouwd. De gelimiteerde oplage staat voor het aantal jaren dat Pininfarina bestaat. De letters ‘SA’ staan voor Sergio en Andrea, de twee sleutelfiguren tot het succes van het designhuis. Sergio bekleedt momenteel een functie in de raad van bestuur van Ferrari S.p.A., Andrea overleed onverhoopt twee jaar geleden aan de gevolgen van een verkeersongeluk. Een andere factor dat zwaar weegt op de prijs van de Aperta – dat overigens “open” betekent – is de motor. Dat is namelijk dezelfde 670 pk sterke 6.0 V12 als in de minstens zo bijzondere 599 GTO welke op zijn beurt weer is afgeleid van de twaalfcilinder in de meest brute Ferrari van dit moment, de 599XX. De 599 GTO kan ermee in 3,4 seconden naar de honderd accelereren en een top van 335 km/h bereiken. Door de nodige aanpassingen zal de SA Aperta het niet of nauwelijks minder doen.

Om antwoord te geven op de vraag hoeveel SA Aperta´s er aan Nederland zijn verkocht: daar doet Ferrari geen uitspraken over.

Gerelateerde artikelen

Fraaie Ferrari-collectie moet 18 miljoen opbrengen

Autonieuws
Fraaie Ferrari-collectie moet 18 miljoen opbrengen
> Artikel lezen

Ferrari Superamerica 45: de volgende one-off

Autonieuws
Ferrari Superamerica 45: de volgende one-off
> Artikel lezen

Ferrari 599 GTO nóg bruter dankzij Novitec Rosso

Tuning & styling
Ferrari 599 GTO nóg bruter dankzij Novitec Rosso
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.