Autonieuws

Autoverkopen: prognose bijgesteld naar boven

Uit de verkoopcijfers van afgelopen maand blijkt dat autodealend Nederland nog altijd goed gestemd is. Met name bij Opel klopt men zich triomfantelijk op de borst. Zij weten de lijst van autoregistraties over november aan te voeren.

Opel Nederland en haar dealers wisten vorige maand namelijk 4.063 nieuwe auto’s te verkopen en dat is een ruime meerderheid ten opzichte van nummer twee Volkswagen met 3.736 nieuwe registraties. Peugeot deed het in november ook lekker en neemt plaats drie in van best verkopende merken over november. De stapel vers gedrukte kentekenplaten was bij het Franse merk 3.109 exemplaren hoog. Bij Ford en Fiat zijn ze nauwelijks minder tevreden met respectievelijk 3.064 en 2.771 nieuw verkochte modellen. Zij zijn de twee laatste van deze top-5.

Totaal
Sowieso heeft de gehele Nederlandse autobranche alle reden om te blijven (glim)lachen. We zijn nog zeker niet op het oude niveau, maar wel goed op weg. Vorige maand wisten alle autodealers bij elkaar 37.750 nieuwe auto’s aan de man te brengen, 10.243 meer dan in november 2009. Procentueel gezien is dit +37,5%. De procentuele stijging over de eerste elf maanden van 2010 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar bedraagt 24,4%. In concrete cijfers is dit 472.022 nieuwe auto’s versus 379.143 stuks verleden jaar.

Prognose bijgesteld
Vanwege de aanhoudende toename hebben BOVAG en RAI hun verkoopprognose over geheel 2010 bijgesteld. Verwachtte men eind oktober nog totaal 460.000 nieuwe auto’s te verkopen, nu denkt men de 480.000 wel te kunnen halen als de stijgende lijn zich blijft doorzetten.

Gerelateerde artikelen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat kosten deze 5 elektrische auto’s als occasion?

Autonieuws
Wat kosten deze 5 elektrische auto’s als occasion?
> Artikel lezen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Afrojack & co nemen eerste 'Nederlandse' Ford GT in ontvangst

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept lekt uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe gaaf! Iemand heeft een Porsche 917K als daily driver

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.