Autonieuws

Een ´Ferrari´ voor slechts € 34.900,-

De nauw in samenwerking met Ferrari samengestelde Abarth 695 Tributo is geprijsd. Nederland krijgt vijftien van de in totaal 1.199 exemplaren van deze exclusieve 500 toegewezen en er dient € 34.900,- afgetikt te worden. Vervolgens komen daar de BTW en BPM nog bij…

Er mag dus gerust van uitgegaan worden dat de Abarth 695 Tributo Ferrari minstens twee, zo niet bijna tweeënhalf keer zo duur is als de normale Abarth 500 die vanaf € 21.990,- is de boeken staat. Daar krijgen de vijftien nieuwe eigenaren dan ook zeker iets voor terug. Allereerst een opgevoerde 1.4 naar 180 pk en 230 Nm waarmee in minder dan zeven seconden naar de 100 km/h geaccelereerd kan worden, terwijl een aangepast onderstel de al puike prestaties van de Abarth 500 nog verder heeft aangescherpt.

Scuderia Red
Binnenin hebben Abarth en Ferrari helemaal uitgepakt: dik geprofileerde sportkuipen van Sabelt, veel met leer beklede panelen dat afgewisseld wordt met koolstofvezel en terugkerende accenten in de kleur van de carrosserie. Het palet bestaat uit vier tinten: Giallo Modena (geel), Blu Abu Dhabi (blauw), Grigio Titanio (grijs) en uiteraard Scuderia Red, de exclusieve rode kleur van Ferrari. Achter het stuurwiel bevinden zich de schakelflippers van de MTA-transmissie welke de aandrijfkrachten uiteindelijk bij de 17 inch wielen laat uitkomen.

Gerelateerde artikelen

Rivièra Maison maakt écht vrouwenautootje van Fiat 500

Autonieuws
Fiat 500 Rivièra Maison
> Artikel lezen

Fiat 500: onderzoeksbureau wakkert perceptie 'vrouwenauto' aan

Autonieuws
Fiat 500: onderzoeksbureau wakkert perceptie 'vrouwenauto' aan
> Artikel lezen

Kleine facelift voor Fiat 500 & 500C

Autonieuws
Kleine facelift voor Fiat 500 & 500C
> Artikel lezen

Castagna snapt het principe van een echte Fiat 500 Cabrio

Autonieuws
Fiat 500 cabrio
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.