Autonieuws

Toyota lanceert Dacia Logan concurrent

Toyota heeft in India de Etios onthuld. De Ethios is een kleine sedan van de categorie Dacia Logan en moet de Indiase consument massaal in een Toyota krijgen. Plannen om de auto naar Europa te halen zijn er overigens niet.

Vijf jaar is er gewerkt aan de Etios. Uitgangspunt daarbij was dat de auto niet alleen speciaal voor de Indiase markt gemaakt werd, maar daar ook wordt gebouwd en ontwikkeld. Met maar liefst twee fabrieken en een eigen R&D-afdeling heeft Toyota in India dan ook alle belang om een stevige voet in het Aziatisch land aan de grond te krijgen. In India is momenteel immers de snelst groeiende enonomie ter wereld gaande.

Class above
Je moet het even relativeren ten opzichte van de Europese markt, maar volgens Toyota is de Etios voor India "one class above" en zijn zowel de styling als de afwerking van een ongekend luxe niveau. Volgens de Japanners is er veel input van de Indiase consument in de auto verwerkt en deze speciaal geschikt gemaakt voor de soms zware omstandigheden als het om het Indiase wegennet gaat.

Concurrentie
Toyota hoopt op jaarbasis minimaal 70.000 van deze modellen te verkopen. Naast de sedan volgt er volgend jaar ook nog een Etios hatchback. Een zware taak heeft de Etios wel. Het zeer populaire Tata en de Logan doen het in India ongelofelijk goed.

Gerelateerde artikelen

Genève showdecor van nieuwe Toyota Auris

Autonieuws
Genève showdecor van nieuwe Toyota Auris
> Artikel lezen

Toyota verrast en verbaast met nieuwe RAV4

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota ook niet langer de grootste qua marktwaarde

Autonieuws
Toyota ook niet langer de grootste qua marktwaarde
> Artikel lezen

Eerste blik op nieuwe Toyota Auris Touring Sports

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.