Autonieuws

Lexus IS-serie

Is dit de Lexus IS van 2013?

Op internet is deze afbeelding opgedoken vanwaar wordt gezegd dat dit de eerste foto is van de nieuwe Lexus IS. De huidige generatie zou in 2013 worden afgelost en gebruikmaken van een sportwagenplatform.

Is dit de Lexus IS van 2013?
De bodemplaat waar men op doelt is die van de FT86, de ‘betaalbare sportwagen’ waaraan Toyota en Subaru gezamenlijk werken maar waarvan beide fabrikanten een eigen versie uitbrengen. Zodoende prijkt er wellicht ook (nog) een Toyota-embleem voorop deze gestroomlijnde sedan dat qua silhouet eerder neigt naar een vierdeurscoupé. Aan de hand van deze kenmerken zouden we dus kunnen opmaken dat de nieuwe Lexus IS een stuk sportiever zal zijn dan de huidige generatie die toch vooral veel comfort biedt.

Hybrideaandrijflijn
Over de verkrijgbare motoriseringen in de nieuwe Lexus IS hoeven we niet lang na te denken. Daar zit zeker een hybridemodel tussen, zo niet louter ‘duurzame’ krachtbronnen. De bron (Road & Track) zelfs spreekt over een 2.5 atmosferische viercilinder waarmee het vermoedelijk duidt op een boxermotor van Subaru, maar dit betwijfelen wij zeer. De andere genoemde, een 3.6 liter V6, klinkt al realistischer alhoewel het de vraag is of deze hier vermarkt zal worden mocht deze inderdaad in de nieuwe Lexus IS komen te liggen.
Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers