Autonieuws

Succesvol voortraject AutoRAI 2011

Aankomend jaar staat de AutoRAI weer op de planning en het belooft grootser dan ooit te worden. Al 81% van de belangrijkste fabrikanten die Nederland rijk is heeft zich ingeschreven op ‘onze’ autobeurs. Dit succesvolle voortraject heeft de organisatie doen besluiten ook buiten het complex autovermaak te bieden.

AutoRAI barst letterlijk uit zijn voegen. De deelnemers vullen niet alleen alle hallen van Amsterdam RAI, voor het eerst in de beurshistorie is ook op het voorterrein van alles te zien en te beleven rondom de automobiel: testbanen, spectaculaire demonstraties, een 4x4-trail en proefritten met elektrische en andere duurzame demo’s. De jongste bezoekers kunnen genieten van allerlei leuke activiteiten op gebied van auto’s die speciaal voor hen worden georganiseerd. Het buitenterrein is onderdeel van AutoRAI en voor alle AutoRAI bezoekers toegankelijk.

Merkenstands
AutoRAI 2009 was uniek. Segmentstands in plaats van merkenstands waren nieuw voor een autoshow. Toch heeft de organisatie besloten om editie 2011 terug te laten keren naar de originele beursindeling. Of de ietwat tegenvallende bezoekersaantallen en de sobere aankleding hiermee te maken heeft gehad? Waarschijnlijk, hoewel het de autobranche ook niet mee zat twee jaar geleden.
Nu zijn de voorzichten aanzienlijk beter, dat geldt ook voor de AutoRAI 2011. Het belooft groter en mooier te worden dan voorheen te worden. Benieuwd zijn we naar het aantal (Europese en misschien wel wereld-) primeurs. Zeker is dat in ieder geval nagenoeg al het grote nieuws uit Genève in Amsterdam te zien zal zijn. Dit aangevuld met een aanzienlijk aantal sportieve en exclusieve auto’s en toeleveranciers is de AutoRAI met afstand het grootste en meest complete auto-evenement van Nederland.

Aanwezigen automerken
Automerken die in ieder geval aanwezig zijn tijdens AutoRAI 2011 zijn in alfabetische volgorde:
Abarth, Alfa Romeo, Audi, Bentley, BMW, Bugatti, Burton, Chevrolet, Chrysler, Citroën, Corvette, Dacia, Fiat, Ford, Hyundai, Jaguar, Jeep, Kia, Lamborghini, Lancia, Land Rover, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, Mini, Mitsubishi, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Rolls Royce, Saab, Seat, Skoda, Smart, Volkswagen, Volvo en Westfield. Deze lijst wordt de komende periode nog verder aangevuld, onder andere met merken uit het exclusieve segment van de markt.

Special events
Naast het complete overzicht van alle actuele modellen en prototypes mogen de bezoekers van de AutoRAI 2011 ook rekenen op een aantal indrukwekkende Special Events. Liefhebbers van zeldzame oldtimers kunnen hun hart ophalen in het Klassieker Paviljoen. Het is zelfs mogelijk voorafgaand aan de beurs mede te bepalen welke auto’s er tentoongesteld dienen te worden. Dit kan via www.autorai.nl. In het Holland Paviljoen daarentegen is van alles te bewonderen op autogebied waar de Nederland autoliefhebber trots op kan zijn.

Toegang en bereikbaarheid
AutoRAI vindt plaats van woensdag 13 tot en met zaterdag 23 april 2011 in het rijkelijk van parkeerruimte voorziene Amsterdam RAI. De bereikbaarheid per openbaar vervoer is tevens uitstekend. In samenwerking met NS geldt er tijdens de AutoRAI 2011 een speciaal tarief van € 17,50 per retour vanaf elk NS-station in Nederland naar Amsterdam RAI. De openingstijden van AutoRAI zijn doordeweeks van 12.00 tot 22.00 uur. Avondkaarten (geldig vanaf 17.00 uur) zijn verkrijgbaar met 30% korting op de normale toegangsprijs. In het weekend is de beurs geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Kinderen tot en met 14 jaar mogen gratis met een volwassene mee naar AutoRAI.

Gerelateerde artikelen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat kosten deze 5 elektrische auto’s als occasion?

Autonieuws
Wat kosten deze 5 elektrische auto’s als occasion?
> Artikel lezen

Afrojack & co nemen eerste 'Nederlandse' Ford GT in ontvangst

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept lekt uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe gaaf! Iemand heeft een Porsche 917K als daily driver

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.