Autonieuws

McLaren Automotive prijst MP4-12C

‘Beetje gewoontjes’ dachten wij in eerste instantie toen McLaren hun nieuwe superbolide onthulde. Met een inmiddels bekendgemaakte prijs van 168.500 Engelse ponden kan het echter allesbehalve dat zijn. Voor geïnteresseerde Nederlanders komt daar overigens nog BTW en BPM bij. Een klein detail niet?

Nou, onze overheid zal er maar al te blij mee zijn, want het verschuldigde belastingtarief bedraagt circa € 50.000,- à 60.000,-. De totale prijs van de McLaren MP4-12C zou hier dus uitkomen op zo’n € 260.000,- uitkomen. De daadwerkelijke Nederlandse prijs moet nog worden uitgerekend.

Goedkoper en exclusiever dan aartsrivaal
Er is wel een kleine opsteker aangaande dat verwachte prijskaartje. Mocht de McLaren inderdaad niet veel meer gaan kosten dan tweeënhalve ton dan is de super-Brit ‘aanzienlijk goedkoper’ dan het beste uit Italië. Zijn aartsrivaal, de Ferrari 458 Italia, is namelijk geprijsd op € 272.073,-. En dat terwijl de MP4-12C de betere papieren heeft. Uitgerust met een 600 pk sterke 3.8 liter V8-biturbo knalt de Mclaren in minder dan drie seconden naar de 100 km/h. De 458 Italia doet dit in 3,4 seconden. Het is een oogblink, maar in het segment van minimale marges wordt daar veel waarde aan gehecht. Ook de topsnelheid van de MP4-12C is hoger dan de Ferrari: 322 tegen 307 km/h. Bovendien claimt Ron Dennis, de geestelijk vader van het McLaren, dat zijn nieuwe creatie niet alleen de snelste in zijn klasse is, maar ook de meest exclusieve. Met onder andere de hoogste kwaliteit- en afwerkingsgraad en een fantastisch serviceniveau denken ze een streepje voor te hebben.

Geen Nederlandse dealer
McLaren verwacht de eerste MP4-12C’s in het tweede kwartaal van 2011 op kenteken te kunnen zetten. Potentiële Nederlandse kopers moeten overigens naar België afreizen voor een bezichtiging en het eventueel daarna te volgen traject. Voor ons land is tot op heden geen officiële McLaren-dealer aangewezen. Hopelijk komt deze alsnog en dan weet die meteen wat het de komende jaren in de showroom te schitteren krijgt. In 2012 volgt namelijk de spirituele opvolger van de legendarische McLaren F1. Daarnaast denkt de Britse renstal nog aan een model onder de MP4-12C. Om de cash flow op peil te houden.

Gerelateerde artikelen

Vorsteiner toucheert McLaren MP4-12C met nuance

Tuning & styling
Vorsteiner toucheert McLaren MP4-12C met nuance
> Artikel lezen

Prachtige McLaren expositie in Louwman Museum

Overige
Goed beeld van McLaren in Louwman Museum
> Artikel lezen

Dubai Police Force blijft zichzelf verwennen

Autonieuws
Dubai Police Force blijft zichzelf verwennen
> Artikel lezen

DMC pakt McLaren MP4-12C bij de strot

Tuning & styling
DMC pakt McLaren MP4-12C bij de strot
> Artikel lezen

Eerste details nieuwe McLaren Super Series

Autonieuws
> Artikel lezen

Mclaren 12C GT Sprint is ideaal voor trackdays

Autonieuws
Mclaren 12C GT Sprint is ideaal voor trackdays
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.