Autonieuws

Porsche 918 wordt naar productie-eisen gevormd

Meteen na het doorhakken van de knoop is Porsche’s designteam aan de slag gegaan met het realiseren van het productiemodel van de 918 Spyder. Hier een afbeelding daarvan en we ontdekken enkele wijzigingen ten opzichte van de conceptcar.

Op het eerste oog lijkt het hier getoonde kleimodel overeen te komen met de Porsche 918 Spyder in Genève, maar wie aandachtig vergelijkt merkt op dat bijvoorbeeld het portier van het schaalmodel (1:13) vloeiend overloopt in de achterste wielkast, dit terwijl de conceptcar tussen de overgang een ‘kiew’ bevat. Ook heeft Porsche gekozen voor slechts één uitlaatpijp per flank in plaats van twee aan weerszijden. Minder goed zichtbaar zijn de subtiele aanpassingen aan de voorspoiler en de motorkap. De in de ‘domes’ van de motorcover geïntegreerde veiligheidsbeugels moet de ontwerper in kwestie waarschijnlijk nog modelleren. Zo niet, dan zullen die ook afwijken van de studie.

Concessies
Zoals je merkt moet Porsche achteraf misschien toch concessies doen om de 918 Spyder voor de consument te realiseren. Hopelijk hoeft men dit niet wat betreft de techniek. De Porsche 918 Spyder Concept beschikt als showmodel over een 500 pk sterke V8 die samenwerkt met een hybride-unit van drie elektromotoren goed voor een gezamenlijk vermogen van 160 kW. De plug-in hybride zou hiermee in staat zijn de 100 km/h in 3,2 seconden te bereiken met als top 320 km/h. Ondanks deze indrukwekkende prestaties neemt de 918 Spyder gemiddeld niet meer dan 3,0 l/100 km benzine tot zich.

Gerelateerde artikelen

Wat als de Porsche 918 een motorfiets zou zijn?

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Visueel vergapen aan 19 x Porsche 918 Spyder in de Alpen

Autonieuws
19 x Porsche 918 Spyder
> Artikel lezen

Deze 918 Spyder kost nog altijd evenveel als nieuwe Cayman GTS

Autonieuws
Porsche 918 Spyder crash
> Artikel lezen

Politie Dubai vangt boeven met Porsche 918

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit kosten de onderdelen van een Porsche 918 Spyder

Autonieuws
> Artikel lezen

'Opvolger Porsche 918 Spyder laat nog jaren op zich wachten'

Autonieuws
'Opvolger 918 Spyder laat nog jaren op zich wachten'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.