Autonieuws

Honda Fit (Jazz) EV Concept: Honda op z´n schoonst

In sneltreinvaart meet Honda zich het imago van duurzame fabrikant aan. Met reeds drie hybrides in het productengamma en bovendien eentje op komst is deze elektrische Fit EV Concept het zoveelste wapen tegen CO2. Honda verwacht hem al in 2012 in de verkoop te kunnen doen.

Voor Honda kan terugdringen van de gemiddelde CO2-uitstoot niet snel genoeg gaan. Ademt de Honda Jazz Hybrid nog enkele CO2-deeltjes uit, de Jazz EV (in Amerika Fit genaamd) volledig uitstootloos van schadelijke stoffen. Een pakket aan moderenere lithium-oin accu’s voeden de elektromotor die de Fit EV in beweging zet. De module is afkomstig van de FCX Clarity, de waterstofauto van Honda. Met een vol batterijenpakket zou de Fit EV 160 kilometer moeten kunnen rijden, gemeten naar de Amerikaanse actieradiuscyclus. Volgens het meetsysteem van EPA, het Amerikaanse agentschap van volksgezondheidsinstantie en milieu, zou dit ongeveer 115 km zijn. De maximale rijafstand is afhankelijk van de rijstijl en in welke modus de Fit EV rijdt. Er zijn drie keuzes, net als bij de CR-Z. Econ is het meest efficiënt en in Normal is 25% verder te rijden dan wanneer Sport geselecteerd is. Echter in de meest sportieve modus komt de Fit EV sneller van z’n plek. De maximaal te rijden snelheid bedraagt 145 km/h.
 
Communicatie

Zijn de accu’s leeg dan volstaat 12 uur aan het reguliere stroomnetwerk om ze weer volledig op te laden. Via een laadpunt met 240 Volt is dit de helft qua tijd. De accustatus is zelfs af te lezen wanneer de bestuurder niet in de buurt van de auto is. Via de elektronische afstandbediening kan tevens het dichtstbijzijnde oplaadstation opgevraagd worden of voor vertrek de airco aangezet worden. Het Honda Satelliet Link Navigatie Systeem behoort tevens tot de standaarduitrusting.

Gerelateerde artikelen

Europese versie nieuwe Honda Jazz in Parijs

Autonieuws
...
> Artikel lezen

Facelift en nieuwe benzinemotor voor Honda Jazz

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit is de nieuwe Honda Fit, bij ons Jazz

Autonieuws
Dit is de nieuwe Honda Fit, bij ons Jazz
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.