Autonieuws

Daewoo

Daewoo al volgend jaar Chevrolet

Het Zuid-Koreaanse automerk Daewoo zal binnenkort in Europa niet meer bestaan. Het merk zal verder gaan onder de naam Chevrolet zoals dat reeds in Oost-Europa het geval is. De naam Chevrolet moet zorgen voor betere verkopen.

Daewoo al volgend jaar Chevrolet

Het bericht wordt officieel nog ontkend maar de geruchten zijn nu zo sterk geworden dat kan worden aangenomen dat vanaf volgend jaar Daewoo in Nederland geen auto´s meer zal verkopen. Alle modellen zullen blijven bestaan maar zullen onder de naam Chevrolet verder gaan. Daewoo, dat bijna tien jaar geleden in West-Europa op de markt kwam, zal hierdoor verleden tijd zijn.

VS en Oost-Europa inmiddels Chevrolet

Ruim twee jaar geleden is Daewoo aan een ondergang ontsnapt dankzij de overname door General Motors. Op dat moment kwamen diverse modellen in de Verenigde Staten op de markt onder de naam Chevrolet. Ook in Oost-Europa rijden al geruime tijd Daewoo-modellen rond met een Chevrolet logo in de grille. Aangezien het met Daewoo nog steeds niet geweldig gaat heeft de top van General Motors besloten ook in de rest van Europa Daewoo te vervangen door Chevrolet. Men wil van Chevrolet een bekender merk maken en zo tevens proberen het imago van de auto´s te verbeteren.

Nieuwe Chevrolet Matiz?

De verwachting is dat tijdens de Salon van Parijs, september dit jaar, officieel bekend zal worden dat vanaf volgend jaar Daewoo wordt vervangen door Chevrolet. Het is dan ook goed mogelijk dat bij de introductie van de nieuwe Matiz een Chevrolet logo op de auto zal prijken. Op de foto´s bij dit artikel alvast een idee van de modellen, afkomstig van de Poolse Chevrolet site.

Redactie
Door Redactie
Daewoo al volgend jaar Chevrolet
Daewoo al volgend jaar Chevrolet

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers