Autonieuws

Gordini-label van Renault verliest z´n veren

Renault wat doet je nu?! Gordini staat voor een gouden bladzijde in de geschiedenis van Renault. Maar in plaats van deze in ere te houden door exclusiviteit te bieden gaat de Franse fabrikant het legendarische label ook op minder bedeelde modellen plakken. Daarmee verliest de naam Gordini letterlijk en figuurlijk aan kracht.

Wat hebben we ons lelijk vergist in Renault. Schreven we in onze test met de Clio RS Gordini nog dat ze geen kant op konden en daarom de Gordini-versies technisch identiek aan de RS-modellen lieten, komt de fabrikant nu met het bericht dat er ook een Twingo Gordini komt op basis van de minder bedeelde 1.2 TCe-motorisering. Amédée krijgt hiermee een extra schot in de rug en dat bedoelen we zeker niet positief.

Zelfs als diesel?
Renault is van mening dat een moderne Gordini niet alleen voorbehouden moet blijven aan de absolute topversies, maar ook bereikbaar moet zijn voor mensen met een kleinere portemonnee. Het ooit zo exclusieve etiket Gordini wordt dus een massalabel. Binnenkort zal Renault de Twingo 1.2 TCe in Gordini-decoratie in de showroom zetten. Met sportstoelen, een interieur dat met leder is afgewerkt, aluminium pedalen en diverse accenten in Gordini-blauw doet deze tweede Twingo Gordini inderdaad sportief aan. Een Gordini in de geest van de vroegere Gordini’s zal het echter nooit worden met zijn vermogen van 100 pk. In sommige landen is de Twingo in Gordini-tenue zelfs leverbaar met de 85 pk sterke dCi-diesel.

Renault Nederland buigt zich nog over deze zaak. Mocht het deze Twingo Gordini ook naar ons land halen dan zal dat hoogstwaarschijnlijk alleen de 1.2 TCe zijn.

Gerelateerde artikelen

Renault’s nieuwe pocket rocket, de Twingo RS

Spyshots
Renault Twingo RS
> Artikel lezen

Twingo-bestuurder aangehouden met lantaarnpalen op het dak

Autonieuws
Twingo-bestuurder aangehouden met lantaarnpalen op het dak
> Artikel lezen

Renault Twingo GT: 110 pk op de achterwielen

Autonieuws
Renault Twingo GT: 110 pk op de achterwielen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.